Galuste slovacesti
Slovacii din Nadlac, Judetul Arad, pastreaza retete dupa care gateau stramosii lor.
Slovacii din Nadlac, Judetul Arad, pastreaza retete dupa care gateau stramosii lor.
Supa din galuste de cartofi din judetul Arad.
O ciorba modesta si economica poate fi si borsul cu pasat.
Existand mai multe varietati de branzeturi, care se folosesc foarte divers in bucatarie.
Reteta de fasole cu ciolan, din Transilvania.
Sztrapacska este un fel de mancare de origine slovaca, raspandita in Ungaria, al carui aluat seamana cu galustele, dar contine si cartofi.
Un procedeu obisnuit, din timpul faraonilor egiptieni, este ingrasarea fortata a gastelor pentru producerea deliciosului ficat gras (Fois gras).
Retete de ceapa prajita cu sange de la taierea porcului.
Cel mai bun mujdei de usturoi sa prepara in Delta Dunarii.
Retete traditionale toba de porc care se prapara de pomana porcului.
Puiul la gratar cu cartofi si varza, este o reteta bogata in coenzima Q10.
Racituri traditionale din judetul Arad.
Considerata regina branzeturilor, Comte este cea mai vanduta branza din lume.
Cartabosul traditional fara orez (maios) este produs in judetul Arad cu ocazia taierii porcului.
Reteta traditionala, in stil ciobanesc, din Csongrad (Ungaria).
Langosi pe vatra cu slanina, ceapa si carnati se fac in satul Turnu (Pecica), judetul Arad.
''Soupe au Pistou'' este o reteta traditionala din bucataria franceza.
Cu ocazia taierii porcului se prepara ciorba de varza murata.
Supa de cartofi cu marar este o mancare tipica din Transilvania.
Sarmalele, caracteristicele gastronomiei traditionale din Oroshazi, se prepara cu ocazia taierii porcului de Craciun.
O reteta traditionala din judetul Arad.
Ingrediente pentru galustele cu prune: 1 kg cartofi; 0,5 kg prune; 350 g faina; 130 g margarina; o lingurita de scortisoara; 100 g pesmet.
Mancare traditionala ungureasca care se preara de taierea porcului.
Levesul de post este specific satului Rod din Marginimea Sibiului.
Piftie de pui, reteta traditionala din judetul Timis.
Reteta de pui cu smantana din Bucovina.
Preparat traditional din judetul Arad.
Doua retete de crème de branza ca desert.
Reteta ardeleneasca de mancare traditionala.
Reteta traditional de bulz din judetul Timis.
Caltabosul este mancarea traditionala ungureasca la pomana porcului.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev