Branza desert servita cu vin
Doua retete de crème de branza ca desert.
Doua retete de crème de branza ca desert.
Reteta ardeleneasca de mancare traditionala.
Reteta traditional de bulz din judetul Timis.
Caltabosul este mancarea traditionala ungureasca la pomana porcului.
Supa din galuste de cartofi din judetul Arad.
"Natia Ciorbei" este un proiect de antropologie vizuala, de redescoperire si revalorizare a ciorbei, element esential al patrimoniului gastronomic romanesc.
Existand mai multe varietati de branzeturi, care se folosesc foarte divers in bucatarie.
In regiunile Banat se fac virsli traditionali foarte gustosi.
Sztrapacska este un fel de mancare de origine slovaca, raspandita in Ungaria, al carui aluat seamana cu galustele, dar contine si cartofi.
Papansii de Brasov, se servesc cu smantana.
Retete de ceapa prajita cu sange de la taierea porcului.
Macrisul este o leguma din grupa verdeturilor intalnita in flora spontana de la care se consuma frunzele, caracterizate printr-un gust acrisor.
Retete traditionale toba de porc care se prapara de pomana porcului.
Preparat culinar din legume mai putin folosite:
Racituri traditionale din judetul Arad.
O mancare deosebita din Bucovina este ciulamaua de ciuperci a la Putna.
Cartabosul traditional fara orez (maios) este produs in judetul Arad cu ocazia taierii porcului.
Placerea cea mai mare la o masa de sarbatori o ofera friptura de gasca.
Langosi pe vatra cu slanina, ceapa si carnati se fac in satul Turnu (Pecica), judetul Arad.
Bucataria sanatoasa va propune o reteta de drob cu nuci:
Cu ocazia taierii porcului se prepara ciorba de varza murata.
De Craciun, o masa speciala este servita in numeroase familii din Belgia.
Sarmalele, caracteristicele gastronomiei traditionale din Oroshazi, se prepara cu ocazia taierii porcului de Craciun.
Unii oameni din Ucraina, nu mananca nimic in ajunul Craciunului, pana cand apare pe cer, prima stea.
Mancare traditionala ungureasca care se preara de taierea porcului.
Un mare aport in cultura gastronomica romaneasca a fost adus de sarbatoarea Craciunului, in prezent existand o serie de mancaruri specifice acesteia.
Piftie de pui, reteta traditionala din judetul Timis.
Borsul cu ardei iute este unul dintre preparatele specifice Bucovinei care iti vor fi servite cu smantana proaspata, din abundenta.
Preparat traditional din judetul Arad.
Placintele ardelenesti se fac, atat dulci, cat si sarate, in variante mai mult sau mai putin asemanatoare.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev