Covrigii englezesti
Se face o plamadeala din 40 grame drojdie care se moaie cu 3-4 linguri de lapte caldut.
Se face o plamadeala din 40 grame drojdie care se moaie cu 3-4 linguri de lapte caldut.
Reteta de altadata culeasa din presa vremii.
Reteta de sarmale traditionale romanesti:
Dintre mancarurile care pot fi consumate in urmatoarele 40 de zile va prezentam 12 retete, combinate in 4 meniuri, recomandate la trapeza Catedralei mitropolitane din Iasi.
Razvan Rusu este un tanar de 25 de ani, a pus pe picioare brandul “Dulceata lui Razvan”, in Idicel-Padure, judetul Mures.
In restaurantele din Timisoara, nu lipsesc din meniu clatitele "Ca la Ana-Lugojana".
De la mijlocul lunii mai si pana la sfarsitul lui octombrie, un local rustic confortabil cu mai multe sali si terase ofera pastrav afumat la gratar, paine de casa cu ceapa si trei sortimente din cea mai buna bere bavareza.
In Postul Sampetrului, merele de vara se pot consuma si sub forma unei salate de sezon.
Se rumenesc cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt.
Comitetul Permanent pentru Lantul Alimentar si Sanatatea Animalelor (SCFCAH) a decis sa acorde o derogare Romanie pentru folosirea a doi aditivi necesari prepararii pastei de mici.
Macrisul trebuie sa fie foarte tanar, de aceea supa nu este gustoasa decata primavara.
O pasta delicioasa din avocado cu usturoi se poate servii pe paine prajita in serile lungi de post.
Intre clasicele mancaruri de post se regasesc retetele bruschete de rosii si bruschete de ciuperci cu usturoi.
“eisberg” SRL infiintata in anul 1995 langa Bucuresti (Pantelimon), livreaza zilnic amestecuri de legume pentru salate traditionale, in toata Romania.
Se rad dovleceii, se taie si se rumenesc cu putin untdelemn.
Bolnavii de inima au nevoie de o dieta rapida care sa arda grasimile. Dieta se bazeaza pe consumul zilnic de supa arzatoare de calorii.
Prima etapa in gatitul ghiveciului este pregatirea zarzavatului.
Supa de morcovi cu zarzavat este o supa fara ulei.
Pilaf de orez cu mazare ca la Muntele Athos.
RETETA: Se aleg de preferinta ciuperci mici, foarte proaspete, albe si cu carnea tare.
Mititeii de la "Carul cu bere" sunt un produs culinar din carne de vita, in stare finita de sapte pana la opt centimetri lungime si de trei centimetri grosime .
Antena 1 pregateste cel mai spectaculos show de cooking din Romania, Top Chef, care va avea premiera pe 5 noiembrie.
Produs traditional din judetul Timis.
Chiar in perioada de post au aparut urzicile verzi, asa ca avem posibilitatea sa pregatim o mancare de urzici batute cu mamaliguta si mujdei.
Pogacele de Sf.Luca sunt un produs traditional din judetul Arad
Toba (casul de porc), face parte din grupa preparatelor traditionale romanesti (preparat ce este nelipsit in gospodariile romanesti in perioada sarbatorilor de iarna).
Produsul traditional “Toba de casa'' din judetul Timis.
Maslinele sunt alimente de baza in timpul postului Caciunului.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev