Sarmale cu varza dulce
Reteta de sarmale traditionale romanesti:
Reteta de sarmale traditionale romanesti:
In restaurantele din Timisoara, nu lipsesc din meniu clatitele "Ca la Ana-Lugojana".
De la mijlocul lunii mai si pana la sfarsitul lui octombrie, un local rustic confortabil cu mai multe sali si terase ofera pastrav afumat la gratar, paine de casa cu ceapa si trei sortimente din cea mai buna bere bavareza.
In Postul Sampetrului, merele de vara se pot consuma si sub forma unei salate de sezon.
Se rumenesc cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt.
O pasta delicioasa din avocado cu usturoi se poate servii pe paine prajita in serile lungi de post.
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Bolnavii de inima au nevoie de o dieta rapida care sa arda grasimile. Dieta se bazeaza pe consumul zilnic de supa arzatoare de calorii.
Macrisul trebuie sa fie foarte tanar, de aceea supa nu este gustoasa decata primavara.
Pilaf de orez cu mazare ca la Muntele Athos.
Intre clasicele mancaruri de post se regasesc retetele bruschete de rosii si bruschete de ciuperci cu usturoi.
Chiar in perioada de post au aparut urzicile verzi, asa ca avem posibilitatea sa pregatim o mancare de urzici batute cu mamaliguta si mujdei.
Se rad dovleceii, se taie si se rumenesc cu putin untdelemn.
Toba (casul de porc), face parte din grupa preparatelor traditionale romanesti (preparat ce este nelipsit in gospodariile romanesti in perioada sarbatorilor de iarna).
Prima etapa in gatitul ghiveciului este pregatirea zarzavatului.
Maslinele sunt alimente de baza in timpul postului Caciunului.
Supa de morcovi cu zarzavat este o supa fara ulei.
Peste 300 de persoane s-au infruptat dintr-o tocana uriasa, preparata de gospodinele din comuna Sapoca.
Lichiul (Hanklich) este un delicios desert nelipsit, in casele din Transilvania, in zilele de sarbatoare.
Cartofii muntenesti este o coptura care trebuie servita calda, la inceputul mesei. O savoare deosebita o dau acestui aperitiv cativa catei de usturoi adaugati in cratita inainte de a inchide focul.
RETETA: Se aleg de preferinta ciuperci mici, foarte proaspete, albe si cu carnea tare.
In ultimii ani auzim, strainii cerand, in restaurantele bucurestene, ... cafea romaneasca!
Mititeii de la "Carul cu bere" sunt un produs culinar din carne de vita, in stare finita de sapte pana la opt centimetri lungime si de trei centimetri grosime .
Purcelul de lapte la tava este un deliciu bun pentru orice masa sarbatoreasca.
Produs traditional din judetul Timis.
Alivenci este o placinta traditionala din zona Moldovei.
Reteta de altadata culeasa din presa vremii.
Romanii petrec Ziua Nationala in stil traditional, cu fasole, costita, carnati, tuica fiarta, muzica de fanfara si parade.
Dintre mancarurile care pot fi consumate in urmatoarele 40 de zile va prezentam 12 retete, combinate in 4 meniuri, recomandate la trapeza Catedralei mitropolitane din Iasi.
DIETA SOUTH BEACH ne invata sa consumam doar carbohidranti si grasimi bune.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev