Jocurile mimice de tip turca
Anul Nou este marcat, in comunitatea romaneasca, de jocurile mimice cu masti de animale, de tip turca, brezaie, capra, malanca, strutul, etc.
Anul Nou este marcat, in comunitatea romaneasca, de jocurile mimice cu masti de animale, de tip turca, brezaie, capra, malanca, strutul, etc.
Coltunasii cu carne ''Empanadas'', o specialitate locala din Argentina si intalnita in intreaga America Latina este capabila sa incante cele mai rafinate si exigente gusturi.
Un obicei general, practicat de romani cu prilejul Anului Nou, este Plugusorul.
Gazpacho e o supa de legume spaniola, inclusa in meniul dietei South Beach de slabire si care se serveste rece.
Cea mai raspandita sarbatoare in lume este Revelionul.
In fiecare an, pe 8 noiembrie, zi de hotar intre toamna si iarna, crestinii ortodocsi sarbatoresc ziua Arhanghelilor Mihail si Gavril, capeteniile ingerilor.
De Ignat, in mod traditional se taie porcul si tot gospodarul se apuca de pregatirea mezelurilor.
Pesto este un amestec de ulei de masline, usturoi, busuioc, branza rasa folosit drept condiment in bucataria mediteraniana.
Gulasul de post este o reteta traditionala in care ciupercile inlocuiesc cu succes carnea si se pregateste in 45 de minute.
Ostropelul este o reteta traditionala care se face in principal din carne de pui amestecata cu un sos gros de rosii.
Produs traditional de Craciun, din judetul Arad
Pe 1 noiembrie, credinciosii catolici, greco-catolici, ortodocsi, protestanti, reformati din Transilvania celebreaza „Luminatia”, o sarbatoare a mortilor.
Castravetii cu ardei iuti reprezinta un preparat deosebit de gustos si o metoda speciala de conservare.
Omleta pentru mic dejun in dieta de slabire South Beach:
Germania, este bine cunoscut pentru pietele sale de Craciun, unde se vand tot felul de bunatati alimentare de sarbatori dar si decoratiuni pentru pomul de iarna.
In traditia populara, sarbatoarea Sfantului Dimitrie marcheaza sfarsitul verii pastorale, fiind numita si Samedru sau Ziua Soroacelor.
Galustile speciale din cartofi se servesc ca garnitura la fripturile de gasca, rata, curcan, sau porc.
Mancarea traditionala din Polinezia se compune din combinatia fructelor a cinci arbori specifici cu carnea sau pestele pentru o masa completa.
In Olanda si zona din Flandra (Belgia) in care se vorbeste limba olandeza, au loc parade stralucitoare cu banere si portrete purtand imaginea Sfantului Nicolae.
Sfanta Cuvioasa Parascheva, este sarbatorita in ziua de 14 octombrie si foarte multi pelerini obisnuiesc sa vina la Iasi sa se inchine la moastele Sfintei.
Sunca fiarta pentru sarbatori se serveste cu hrean si telemea.
In valea numita „Axion Estin”, traia un mare sihastru care avea ucenic un calugar tanar, pe care-l crestea, ca sa ramana in chiliuta lui.
Musevisa (Mouse Song) este un foarte popular cantec de Craciun in Norvegia.
La inceput de an bisericesc, pe 8 septembrie, sarbatorim Nasterea Maicii Domnului, unindu-ne glasurile in cantari de lauda pentru pururea fecioara Maria.
Zikiro reprezinta un fel principal de mancare intalnit in Tara Bascilor (Spania), dar si in sudul Frantei.
Fasolea verde este o sursa delicioasa de vitamine si proteine, avand un rol special in dieta.
O masa aleasa de sarbatori fara un vin bun inseamna o sfidare a bunelor maniere.
Faimosului sos "amatrician" strange bani pentru reconstructia satului Amatrice distrus de cutremur.
Iulia Corau din Botiza, Maramures, a atestat produsul ''sarmale maramureseana ca la Ancuta'', ca produse traditionale.
Prepararea casului proaspat de casa:
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev