Bors din Bucovina cu smantana
Borsul cu ardei iute este unul dintre preparatele specifice Bucovinei care iti vor fi servite cu smantana proaspata, din abundenta.
Borsul cu ardei iute este unul dintre preparatele specifice Bucovinei care iti vor fi servite cu smantana proaspata, din abundenta.
24.02.2017. In acest an, Postul Pastelui incepe in 27 februarie, iar Pastele va fi sarbatorit pe 16 aprilie.
Guy Fawkes' Day este o sarbatoare care se tine in ziua de 5 noiembrie, si care aminteste de incercarea lui Guy Fawkes de a arunca in aer cladirea parlamentului englez, in 1605.
Legumele la cuptor reprezinta o cina perfecta in dieta South Beach, alaturi de un peste la gratar.
Seara de Halloween, din 31 octombrie, este sarbatorita in toata Europa, in America de Nord si chiar in tarile ce au importat recent aceasta traditie.
22.02.2017. Saptamana Alba sau a Branzei incepe luni, 20 februarie 2017, in care ortodocsii pot consuma lapte, branza si oua.
Bucovina este cunoscuta, in afara de ouale incondeiate si manastirile pictate, de renumita Ceramica neagra de la Marginea, judetul Suceava.
De Dragobete, exista obiceiul ca fetele mari sa stranga apa din omatul netopit.
In fiecare an, pe 8 noiembrie, crestin ortodocsii sarbatoresc ziua Arhanghelilor Mihail si Gavril, capeteniile ingerilor.
In cadrul programul de slabire pe termen lung, putem consuma la micul dejun carbohidrati cu indice glicemic scazut.
Placintele ardelenesti se fac, atat dulci, cat si sarate, in variante mai mult sau mai putin asemanatoare.
Un tort din 3 oua, un pahar de zahar, unul de faina, unul si jumatate de lapte, o tabla de ciocolata si doua linguri de unt.
23.10.2017. Intre 12 noiembrie si 26 noiembrie, la Fukuoka, Japonia are loc ''Kyushu Basho'', ultimul dintre cele sase turnee anuale Sumo pentru profesionisti.
Dansul traditional din Sri Lanka este tot mai cunoscut in lume datorita stilului creativ contemporan.
Desfasurata toamna, pe parcursul a cinci zile, sarbatoarea Diwali, reprezinta triumful binelui asupra raului si reuneste familiile in jurul unor mese pline cu bucate.
,,Pieptul de curcan copt pe jar” este un produs din zona Buzaului, Muntenia, al carui mod de preparare a fost transmis din generatie in generatie.
In Muntii Tatra (Carpatii Nordici), la limita intre Polonia, Cehia si Slovacia, traiesc peste un milion de vlahi si gorali, care se considera urmasii dacilor liberi.
Mancare traditionala din Banat.
„Academia Artelor Traditionale din România” reprezinta forul national al celor mai valorosi si reputati mesteri populari din Romania.
La 1 februarie sarbatorim Sfantul Trifon (Trif Nebunul), care apara viile si livezile de omizi, lacuste, viermi, gandaci.
Prajiturile traditionale din zona Maramures au o vechime de 40-50 de ani. Majoritatea gospodinelor fac de sarbatori aceste tipuri de prajituri. Merele pentru aceasta prajitura sunt culese din livezi clasice asezate pe pante colinare, avand ca si baza straturi argiloase.
Trei din faimoasele ingrediente mediteraneene benefice sanatatii inimii (fasole, oregano, rosii) sunt vedetele acestei retete usor de preparat.
Casul Manastur este o branza maturata timp de 4-6 saptamani.
Marinera este un dans de cuplu gratios si romantic, din Peru, care utilizeaza batistele ca recuzita.
Friptura de miel este mancarea traditionala de paste.
Tangoul a aparut in Argentina, in jurul anului 1880.
In mod traditional, pregatindu-se pentru sarbatorile pascale, credinciosii ortodocsi jertfesc un miel ce simbolizeaza jertfa lui Hristos pentru mantuirea.
Sosul brun de busuiosc se poate servi peste rasol din carne de vita, carne de peste, omleta, preparate de vanat sau carnati.
1.03.2017. Baba Dochia isi are ziua sa intotdeauna la 1 martie iar zilele babei sunt legate de ziua de Martisor.
In fiecare an, de Anului Nou, un obicei vechi de uratura are loc in cantonul Appenzell, Elvetia.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev