Tarantella siciliana
Tarantella este un dans traditional din Sicilia, cu ritm rapid si fraza melodica ce difera de la o zona la alta.
Tarantella este un dans traditional din Sicilia, cu ritm rapid si fraza melodica ce difera de la o zona la alta.
Festivalul Sarmalelor, primul festival gastronomic din Romania, este o manifestare tipica si unica a localitatii Praid.
Peste 600 de portii de bors de peste s-au servit duminica, la Jurilovca.
Exista o zi in care puteti sa aruncati cu rosii in oricine doriti si sa nu se supere nimeni, doar daca participitati la festivalul „La Tomatina".
Chiar in perioada de post au aparut urzicile verzi, asa ca avem posibilitatea sa pregatim o mancare de urzici batute cu mamaliguta si mujdei.
Asociatia intreprinzatorilor mici si mijlocii din judetul Covasna (ASIMCOV) organizeaza „Festivalul tocanitelor la ceaun”.
Focul este folosit in principalul spatiu de locuit dintr-o casa traditionala japoneza.
Cartofii muntenesti este o coptura care trebuie servita calda, la inceputul mesei. O savoare deosebita o dau acestui aperitiv cativa catei de usturoi adaugati in cratita inainte de a inchide focul.
Sfantul Ilie marcheaza miezul verii pastorale, data cand le este permis ciobanilor sa coboare in sate, pentru prima data dupa urcarea oilor la stana.
In ultimii ani auzim, strainii cerand, in restaurantele bucurestene, ... cafea romaneasca!
Iesirea din sarbatoarea Rusaliilor se facea prin intermediul unor sarbatori-pereche, in oglinda, ale celor din zilele ce au precedat ultima mare sarbatoare a calendarului mobil.
Purcelul de lapte la tava este un deliciu bun pentru orice masa sarbatoreasca.
In orasul Horezu aveti posibilitatea de a vizita atelierul tanarului artist Bruno Valerian, creator de arta dar si colectionar pasionat si consecvent de arta populara autentica si de obiecte folclorice.
In timpuri stravechi, oul era dat in dar, fiind considerat simbol al echilibrului, creatiei, fecunditatii, simbol al vietii si al reinnoirii naturii, iar obiceiul vopsirii lui fiind intalnit la chinezi cu doua mii de ani inainte de Hristos.
Festivalul National al Oualor incondeiate, are loc anual in Comuna Ciocanesti din judetul Suceava.
Extravaganta dorintelor e cauza fundamentala care a adus lumea in situatia proasta in care ne aflam.
Toba (casul de porc), face parte din grupa preparatelor traditionale romanesti (preparat ce este nelipsit in gospodariile romanesti in perioada sarbatorilor de iarna).
Alivenci este o placinta traditionala din zona Moldovei.
Vasul roman este cunoscut si utilizat in bucatarie de peste 2000 de ani. La prima vedere este un vas simplu din lut, cu capac, fabricat manual. In realitate, este cel mai minunat vas de bucatarie.
Romanii petrec Ziua Nationala in stil traditional, cu fasole, costita, carnati, tuica fiarta, muzica de fanfara si parade.
Pomana porcului revine, aproape an de an, la Pecica in judetul Arad.
Postul Nasterii Domnului sau al Craciunului ne da putinta curatirii trupesti si sufletesti.
Ajunul se tine cu post pentru Maica Domnului, caci in acea zi a fost foarte suparata, i-a fost greu si n-a mancata nimic.
Elemente ale activitatii culinare din Pecica; moduri de preparare, ustensile, feluri de mancare, cotidiene sau la ocazii festive, ce tin de inventivitatea si priceperea gospodinei in realizarea retetelor bucatariei traditionale.
Comuna Vaideeni situata in nord-vestul judetului Valcea, la poalele muntilor Capatanii. s-a format din contopirea populatiei bastinase cu familiile de oieri veniti de peste munte, din Ardeal.
In satul Hosman s-a inaugurat Moara Veche in anul 2010.
Maslinele sunt alimente de baza in timpul postului Caciunului.
DIETA SOUTH BEACH ne invata sa consumam doar carbohidranti si grasimi bune.
Peste 300 de persoane s-au infruptat dintr-o tocana uriasa, preparata de gospodinele din comuna Sapoca.
In Maramures exista "Sarbatoarea cositului si a placintelor crete" in localitatea Mesteacan.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev