Festivalul culinar „La casa Tudorii“

Festivalul-concurs de traditie culinara „La casa Tudorii“ isi propune si in acest an sa revigoreze interesul public pentru tot ceea ce inseamna bucatarie ialomiteana. Evenimentul va avea loc in zilele de 5-6 octombrie, la Giurgeni.

Prima parte a concursului deja a inceput, intre 16 septembrie si 1 octombrie, avand loc faza de inscriere. Conform regulamentului, la concurs se pot inscrie toate persoanele care arata pasiune si dragoste pentru domeniul gastronomic, si care vor sa impartaseasca si altor ialomiteni din experienta lor. Acestia vor realiza preparate traditionale ialomitene, ajutand astfel la propulsarea traditiei culinare locale.

Urmatoarea parte a concursului va avea loc intre 2 şi 3 octombrie, atunci cand este programata evaluarea retetelor inscrise in concurs. Aceasta se va face de catre o comisie formata din sapte persoane, specialiste in arta culinara.

Cea de-a treia etapa si totodată ultima va avea loc in zilele de 5 si 6 octombrie, atunci cand se va desfasura concursul propriu-zis. Concurentii au toate motivele sa dea tot ce au mai bun, premiile fiind unele consistente. Astfel, castigatorul va fi premiat cu 750 de lei, locul al doilea cu 600 de lei, in vreme ce ocupantul locului al treilea va fi recompensat cu 450 de lei. Totodata, acestia vor primi si cate o diplomă onorifica de „Mare Maestru Culinar“. Totodata, in cadrul concursului va exista si o serie de premii speciale, ce vor varia între 200 şi 400 de lei.

 

 


Cautare