Miscarea Slow Food
Dupa cel de-al doilea razboi mondial s-a format o standardizare a productiei industriale alimentare de mare serie.
Dupa cel de-al doilea razboi mondial s-a format o standardizare a productiei industriale alimentare de mare serie.
Uleiul se produce in culturi ecologice de trandafir din soiul Rosa Damascena.
Denumirea de origine controlata “OLTINA” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.
Lintea "Pardina de Tierra de Campos" este un produs IGP din Spania.
Marca Zatecki Chmel, DOP, Cehia, poate fi utilizata numai pentru hameiul bine aroma din varietatea Saaz cultivata in regiunea Zatec (Saaz).
Carne proaspata „Boeuf de Bazas” este un produs IGP, Franta.
Denumirea de origine controlata“ALBA IULIA” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.
Pentru o buna reusita a culturilor legumicole este foarte important ca la plantare sa se foloseasca rasaduri viguroase.
De-a lungul mai multor generatii familia Zetea produce bauturi naturale distilate din fructe in cazane traditionale cu foc direct, imbunatatind procedeul dupa metoda ZETEA, dar pastrand caracterul traditional al acestuia.
Boabele de naut „Cicer Arietinum L”, varietatea macrocarpum, ecotipul Fuentesauco, sunt comercializate si ambalate sub forma de legume uscate.
Denumirea de origine controlatA “DRAGASANI” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.
Arsura comuna a fasolei - Xanthomomas campestris pv. phaseoli, este o boala foarte raspandita in toate zonele unde se cultiva fasolea, producand insemnate pagube cantitative si calitative, inregistrandu-se uneori chiar compromiterea intregii culturi.
Chimionul „CESKY KMIN” este un produs traditional (DOP) din Republica Ceha
Carne proaspata de oaie „Agneau de Lozere”, IGP, Franta.
Denumirea de origine controlata "COTNARI” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.
Sunca (Presuntos sau paletas), IGP, Portugalia este obtinuta, din pulpe si spete de porcine din rasa alentejana.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev