Kajmak traditional bosniac
Gatački kajmak din mešina (un preparat tradițional din estul Herțegovinei) a primit oficial protecția unei denumiri de origine.
Gatački kajmak din mešina (un preparat tradițional din estul Herțegovinei) a primit oficial protecția unei denumiri de origine.
În perioada 16-17 septembrie, Comisia Europeană și Biroul de Sprijin al Pactului Rural organizează Conferința Pactului Rural „De la viziune la acțiune: Împuternicirea zonelor rurale pentru viitor” la Pecq, lângă Kortrijk (Belgia).
„Queso de Burgos”IGP, Spania, este o brânză proaspătă produsă prin coagularea enzimatică a laptelui de vacă și de oaie integral, proaspăt și natural, pasteurizat, care nu a fost presat sau maturat.
Calendarul lucrarilor agricole in gradina de langa casa utilizand semnele zodiacului atunci cand Luna trece prin constelatiile de pe cer in septembrie 2025.
Printre preparatele tradiționale bulgărești se numără salata Shopska, taratorul, banitsa, kavarma, sau musaca.
O ferma din comuna Roșiile, Județul Vâlcea, cultiva si proceseaza catină albă ecologică.
Există o fermă ecologică de păsări în judetul Botosani, respectiv Ferma7Dubina din Ungureni, care produce ouă ecologice.
Mâncarea de post de la Athos se caracterizează prin simplitate, naturalețe și respect pentru post.
În zona etnografică Ţara Lăpuşului, din judeţul Maramureş, gastronomia tradiţională s-a păstrat de sute de ani.
În Europa, numărul și varietatea speciilor de animale de pe terenurile agricole (biodiversitatea pe terenurile agricole) se află într-un declin pronunțat.
În august se pot semăna diverse legume de toamnă, potrivite pentru sezonul rece.
Cuchaule DOP (Denumire de Origine Protejată) este o pâine dulce, rotundă, specifică cantonului Fribourg, Elveția.
Cand vrei să reduci risipa de alimente, refolosește resturile de pâine învechită și prepară salata „Panzanella”.
Raymond Blanc, renumitul bucătar și proprietar al restaurantului Le Manoir aux Quat'Saisons, susține ideea că cele mai gustoase legume sunt cele cultivate special pentru aromă.
Produsul IGP „Maraş Çöreği”, Turcia, este un biscuit local specific provinciei Kahramanmaraş prin ingredientele sale și prin tehnica de coacere.
Stațiunea Băile Felix este renumită pentru tratarea unei game largi de afecțiuni, în special cele ale aparatului locomotor și ale sistemului nervos central.
„Moara dintre Foc și Pământ” – Proiect unic pentru patrimoniu, turism și educație gastronomică în Ținutul Buzăului.
Su böreği este un tip de börek (aluat) preparat prin fierberea unor foi subțiri de aluat în apă.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev