Denizli Tandır Kebabı

Denizli Tandır Kebabı este un preparat turcesc tradițional din carne de miel, specific regiunii Denizli, care se gătește lent, la foc mic, într-un cuptor de tip tandır (forn).

Denizli Tandır Kebabı este un preparat turcesc tradițional din carne de miel, specific regiunii Denizli, care se gătește lent, la foc mic, într-un cuptor de tip tandır (forn).

Ținutul Sașilor, cunoscut istoric ca și Pământul Crăiesc, reprezintă o zonă istorică extinsă în sudul și sud-estul Transilvaniei, unde sașii s-au așezat începând cu secolul al XII-lea.

Tara Motilor, este o zona etnografica situata la izvoarele Ariesului (Campeni, Albac, Avram Iancu, etc.) si cuprinde satele din judetul Alba, situate in zona Parcului Natural Apuseni.

Calendarul lucrarilor agricole in gradina de langa casa utilizand semnele zodiacului atunci cand Luna trece prin constelatiile de pe cer in Noiembrie 2025.

In judetul Hunedoara, se află una dintre cele mai originale, mai unitare şi mai conservatoare zone etnofolclorice din România, cunoscută sub numele de Ţinutul Pădurenilor.

Ventricina del Vastese DOP, este un salam tradițional italian, produs în regiunea Abruzzo, în zona Vasto.

Țara Năsăudului este locul în care educația, tradițiile și meșteșugurile au învins timpul!

Muzeul Vivant de la Mănăstirea Agapia este o atracție unică situată în județul Neamț, România, în apropierea uneia dintre cele mai renumite mănăstiri din țară, Mănăstirea Agapia.

Între Cluj și Huedin se întinde o microregiune, cu sate unde se găsesc porți sculptate, case străvechi, obiceiuri autentice și dansuri tradiționale.

Salata de roșii cu ceapă aduce beneficii pentru sănătate datorită nutrienților din ambele legume, cum ar fi antioxidanți, vitamine și minerale.

Bogată în istorie, folclor, cultură și tradiții, Țara Codrului este una dintre cele mai autentice zone etnografice din țară.

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 24 octombrie – 26 octombrie 2025, la manifestările dedicate sărbătoririi Sfântului Dumitru, protectorul spiritual al muzeului, prilej de comemorare a profesorului Dimitrie Gusti, mentorul muzeului.

Festivalul Alpin Prättigau este un eveniment cultural elvețian care celebrează tradiția pastorala, ce are loc în Seewis Dorf, Graubünden.

„Batog de sturion” IGP, Romania, este un produs alimentar din pește. Materia primă este filé-ul dorsal de sturion provenit din acvacultură.

Erbazzone Reggiano este plăcintă sărată tradițională din regiunea Emilia-Romagna, în special din provincia Reggio Emilia, cu o umplutură bogată de legume cu frunze verzi (precum spanac, mangold sau urzici).

In cadrul programului Investalim, 590 milioane euro sunt alocate pentru construcția de fabrici de carne, lapte, panificație, conserve, uleiuri, produse tradiționale, etc.

Pe 19 iunie, în inima orașului Torino, Maido a fost încoronat drept "Cel mai bun restaurant din lume în 2025".

“Țuică de prune Sordony de Horezu”, IG este o băutură alcoolică obținută exclusiv prin fermentarea alcoolică a prunelor care provin din aria geografică Microregiunea Horezu.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev