Kiwi "De L'Adour" (IGP)
Kiwi care se obtine in Pays de l'Adour, Franta, este un fruct carnos, de consistenta ferma, cu excelente caracteristici organoleptice.
Kiwi care se obtine in Pays de l'Adour, Franta, este un fruct carnos, de consistenta ferma, cu excelente caracteristici organoleptice.
Izvoarele agriculturii ecologice sunt reprezentate prin cele trei curente aparute in Europa.
"Chevre fermier" (branza de capra) este foarte apreciata de cunoscatori si aproape orice regiune din Franta are specialitatea sa proprie de branza din lapte de capra.
Dupa cel de-al doilea razboi mondial s-a format o standardizare a productiei industriale alimentare de mare serie.
Uleiul se produce in culturi ecologice de trandafir din soiul Rosa Damascena.
Denumirea de origine controlata “OLTINA” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.
Lintea "Pardina de Tierra de Campos" este un produs IGP din Spania.
Marca Zatecki Chmel, DOP, Cehia, poate fi utilizata numai pentru hameiul bine aroma din varietatea Saaz cultivata in regiunea Zatec (Saaz).
Carne proaspata „Boeuf de Bazas” este un produs IGP, Franta.
Denumirea de origine controlata“ALBA IULIA” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.
Pentru o buna reusita a culturilor legumicole este foarte important ca la plantare sa se foloseasca rasaduri viguroase.
De-a lungul mai multor generatii familia Zetea produce bauturi naturale distilate din fructe in cazane traditionale cu foc direct, imbunatatind procedeul dupa metoda ZETEA, dar pastrand caracterul traditional al acestuia.
Boabele de naut „Cicer Arietinum L”, varietatea macrocarpum, ecotipul Fuentesauco, sunt comercializate si ambalate sub forma de legume uscate.
Denumirea de origine controlatA “DRAGASANI” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.
Arsura comuna a fasolei - Xanthomomas campestris pv. phaseoli, este o boala foarte raspandita in toate zonele unde se cultiva fasolea, producand insemnate pagube cantitative si calitative, inregistrandu-se uneori chiar compromiterea intregii culturi.
Chimionul „CESKY KMIN” este un produs traditional (DOP) din Republica Ceha
Carne proaspata de oaie „Agneau de Lozere”, IGP, Franta.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev