Cascavaluri traditionale din Muntenia
Din categoria branzeturilor cu pasta oparita fac parte si cascavalurile traditonale din Muntenia si Dobrogea.
Din categoria branzeturilor cu pasta oparita fac parte si cascavalurile traditonale din Muntenia si Dobrogea.
In timpul primului si celui de al doilea razboi mondial, Guvernul Statele Unite le-a cerut cetatenilor sai, sa cultive gradini cu legume, in scopul de a sprijini efortul de razboi.
Pilaf de orez cu mazare ca la Muntele Athos.
Casutele din lemn sunt produse care pot avea o serie intreaga de utilizari: casute de vacanta, casute de gradina, casute tip chiosc pentru prezentare sau vanzare de produse, casute de lemn pentru piscine si alte o multime de utilizari.
Particularitatile locale permit capsunelor din regiune Nîmes, Franta sa iasa in evidenta fata de alte zone franceze de productie, mai ales prin perioada timpurie de comercializare.
Casa Fecioarei Maria (sau Meryemana, cum îi spun musulmanii) de pe Muntele Privighetorilor este considerata ca fiind ultima locuinta a Fecioarei Maria, Maica Domnului Nostru Isus Hristos.
Hammam (baia turceasca) este o experienta de neratat odata ce ai ajuns ca turist in Turcia. Cel mai bine este sa mergi la un hammam in primele zile ale sejurului, pentru ca iti vei pregati pielea pentru plaja iar bronzul va dura mai mult.
Eichsfelder Feldgieker” (IGP) este un carnat crud, ferm la taiere, cu gust tipic, usor acidulat, produs in Eichsfeld, o regiune din Germania Centrala.
In fermele unde se aplica tehnologii moderne de crestere a animalelor, producerea furajelor verzi nu se mai realizeaza direct in camp, pe terenurile agricole destinate acestor culturi, ci în interiorul unor camere sau containere de crestere hidroponica a plantelor.
Localitatea Rimetea situata in nordul Depresiunii Trascaului, la o altitudine medie de 550 de metri, este inconjurata de masive montane mai inalte cu 500 - 600 de metri si de la nord la sud este strabatuta de râul Rimetea.
Mancarica este una din bucatele delicioase de prin partile Chiscarenilor, din Sangerei, tinutul Balti. Componentele nutritive, folositoare si dietetice ale mancaricai au facut ca acesta sa fie foarte solicitata si in bucataria de zi cu zi ale locuitorilor din Rezina.
Putem slabi peste doua kilograme in cinci zile fara sa apelam la diete drastice, pastile de slabit sau exercitii fizice chinuitoare.
Carnea cu denumirea de origine „Prés-salés de la baie de Somme” DOP, Franta, provine de la miei in varsta de pana la 12 luni, crescuti pe mlastini saraturate timp de minimum 75 de zile.
Se spune ca prima dragoste nu se uita niciodata. Ei bine,… nici motii nu si-au uitat prima dragoste… a deplasarii in zona pe calea ferata, respectiv Mocanita, careia multi ii duc dorul si in prezent.
Busuiocul are efecte fortifiante asupra functiilor stomacului, revigoreaza intregul organism, relaxeaza sistemul nervos si este un stimulator al digestiei.
Stafidele „PASAS DE MALAGA” sunt produse traditionale cu Denumire de Origine Protejata (DOP), obtinute in provincia Malaga (Andaluzia, Spania), care indeplinesc cerintele stabilite de consiliul de reglementare.
Caisele sunt utilizate de catre chinezi pentru infrumusetare si viata lunga.
Litoralul romanesc reprezinta tarmul occidental al Marii Negre si este cea mai exploatata zona turistica din Romania. De-a lungul malului marii se întind numeroase statiuni turistice de vara.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev