Pelerinaj la Manastirea Petru Rares Voda

Manastirea Petru Rares Voda a fost infiintata in anul 2014 la initiativa Inaltpreasfintitului Andrei, Mitropolitul Clujului.

Ea va fi construita la poalele stancii pe care se afla ruinele Cetatii Ciceului, care a apartinut fostilor domnitori moldoveni Stefan cel Mare si Petru Rares. Sfintii Marturisitori Ardeleni: Visarion Sarai, Sofronie si Oprea Miclaus, canonizati in 1955 si preotii Ioan din Gales si Moise Macinic din Sibiel, canonizati in 1992, vor fi ocrotitorii acestui sfant locas. Biserica Ortodoxa Romana praznuieste pe 21 octombrie pe Sfintii Marturisitori Ardeleni.

Petru Rares a fost un important ctitor de manastiri si biserici, precum: Manastirea Probota (unde se afla mormantul sau), Manastirea Rasca, Biserica din Baia, Biserica „Sfantul Dumitru din Harlau” si Biserica “Sfantul Dumitru” din Suceava. De asemenea, a refacut Manastirea Moldovita, Manastirea Bistrita, Manastirea Humor si Manastirea Caracalu de la Muntele Athos.

Traseul pelerinajului este: Cluj-Napoca – Manastirea Petru Rares VodaManastirea Sfintii 40 de Mucenici – Memorialul Gherla –Manastirea NICULA – Cluj-Napoca. Pretul este de 43 lei si include transportul cu microbus de 20 locuri; ghidajul si asistentaă religioasa. Prezența obligatorie pe data de 21 octombrie 2018, la ora 07.45 dimineata, la Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca.

 


Cautare