Mancare la ceaun si clatitele de la Moneasa

Moneasa pe langa petrecerea concediilor, este un loc de traditie pentru evenimente culturale si culinare.

In perioada 28-29 iulie 2018 a avut loc la Moneasa, o noua editie „Parada Clatitelor”, la care au participat turisti din judetul Arad, dar si din judetele limitrofe Bihor, Hunedoara, Alba, Timis. O alta sarbatoare de anvergura la Moneasa este „Glasul Ceaunelor” care se desfasoara toamna.

Concursuri de muzica populara, usoara precum si concursuri sportive de ciclism montan si altele, au loc annual in aceasta statiune. Din 2018, Moneasa gazduieste un nou festival intitulat „Moneasa Perla Folk”, care se doreste a fi tot mai cunoscut.

Statiunea balneoclimatica Moneasa este situata la Poalele Muntilor Codru-Moma, la distanta de 20 km de Sebis si 110 km de Arad. Factorii naturali de cura sunt apele minerale oligominerale, mezotermale (avand temperatura la izvor de 24-32 grade C) si bioclimatul sedativ, de crutare, care sunt indicate in afectiuni ale aparatului locomotor si sistemului nervos periferic, afectiuni ginecologice cronice, nevroaza astenica, etc. Cazare se face in Hotelul Perla, in vile, pensiuni, case de odihna.

Atractiile statiunii sunt: Lacul de agrement, Cariera de marmura, Pestera Liliecilor, Hanul pescaresc, etc.

 

 


Cautare