Expozitie de datini si colinde la Castelul Bran

In perioada 18 decembrie 2013 - 10 ianuarie 2014, Centrul Cultural Reduta si Castelul Bran, organizeaza expozitia dedicata sarbatorilor de iarna "Locuri, Oameni si Datini".

Vremea sarbatorii este pentru romani cea care valorifica profund si vital curgerea ireversibilă a timpului fluviu, fiind puntea care chiar si pentru cateva zile face trecerea spre eternitate. Prin trairea sarbatorilor, adevarate momente de absolut, are loc punerea omului in legatura cu transcendentul si ruperea barierelor spatio-temporale care ii ingradesc existenta cotidiana.

Ciclul sarbatorilor de iarna, incepand de la Santul Nicolae si pana la Boboteaza abunda in momente de absolut dedicate renovarii timpului si spatiului cu ajutorul practicilor si ritualurilor cu caracter augural si rol purificator.

La Castelul Bran, vor fi expuse obiecte din satele zonei etnografice Bran, iar in zilele de sambata si duminica ansambluri din judetul Brasov vor prezenta colinde si obiceiuri.

Expozitia cuprinde si o sectiune de fotografii realizate de Marco Algasovschi, fotografii care redau frumusetea locurilor, a oamenilor si a obiceiurilor din zona Bran.

Va asteptam la vernisajul expozitiei care va avea loc in data de 18 decembrie 2013, ora 13:00 la Castelul Bran.

(CoronaPress.ro)

 


Cautare