Rosii bio si de un kilogram bucata - Judetul Brasov Mirel Popa este singura persoana fizica din Brasov care cultiva legume in sistem ecologic.

Legumele nu sunt tratate cu substante chimice de sinteza, ci cu extracte naturale din plante.

 

Varza de vara Gloria, rosiile de Codlea, fasolea aurie de Bacau si castravetele Mondial sunt doar cateva dintre soiurile autentice cultivate de Mirel Popa in gradina sa din centrul Braşovului.

 

El este singura persoana fizica din judet care are certificat de producator de legume ecologice.

 

Barbatul s-a zbatut mai bine de cinci ani pentru a obtine cele mai bune retete ale unor legume cu gust autentic.

 

Legumele nu sunt tratate cu substante chimice de sinteza, precum pesticidele. Pentru combaterea ciupercilor, legumicultorul foloseste un extract din plante. El se mandreste si cu doua recorduri: o rosie de peste un kilogram si un dovlecel de peste opt kilograme.

 

Gradinarul este contrariat de faptul ca piata este plina de legume importate, in conditiile in care, pamantul romanesc da cele mai bune legume.

 

Imi doresc foarte mult sa schimb tendinta oamenilor de a cumpara si de a consuma orice, de oriunde. Nu inteleg de ce avem nevoie de legume si de fructe din Siria sau din Turcia, ce au jumatate din vitaminele pe care le au legumele romanesti“, spune legumicultorul.

 

 

 

Citesti mai mult pe:  

www.adevarul.ro/articole/brasov-rosii-bio-si-de-un-kilogram-bucata.html

 


Cautare