Dragus, sat cultural 2016

Dupa ce in 2013 a fost declarat cel mai frumos sat din Romania, Dragusul a devenin si satul cultural al Romaniei in 2016.

Satul Dragus, beneficiaza, astfel, de finantarea proiectelor culturale si de promovare la nivel international. Dragusul un sat unde gasesti tot ce vrei, este un sat atipic care imbina perfect traditiile vechi de sute de ani si atractiile moderne. Are un muzeu etnografic, sarbatori celebre cum este nunta traditionala, dar si mesteri la fel de celebri cum este Nicolae Sofonea cojocarul care a lucrat si pentru Regele Mihai, dar are si atractii moderne, precum partia de schiPopulatia comunei Dragus se ridica la 1.162 de locuitori, majoritatea romani. In luna februarie 2020, a avut loc la Dragus, pentru al noualea an consecutiv festivalul local de traditii si obiceiuri de iarna „Sufletul satului“, la care participa mai multe grupuri folclorice scolare din zona.

O baza turistica, situata la Motul Dragusului este deschisa in sezonul de iarna. Este vorba de o partie de schi, luminata nocturn, dotata cu instalatie teleschi si cu tunuri pentru obtinerea zapezii artificiale, precum si de mai multe pensiuni, precum “Casa Zmeilor”, sau “Casuta din Padure”. Statiunea, de la poalele Muntilor Fagaras, s-a imbogatit si cu tiroliene, pentru sezonul cald.

Labirintul povestilor Dragus >>

 

 


Cautare