Etichete la pepenii verzi din Romania
Producatorii din bazine legumicole consacrate, precum cele din Dolj, Braila, Buzau, Ialomita, Giurgiu recolteaza si livreaza catre consumatori cantitati din ce in ce mai mari de pepeni.
Producatorii din bazine legumicole consacrate, precum cele din Dolj, Braila, Buzau, Ialomita, Giurgiu recolteaza si livreaza catre consumatori cantitati din ce in ce mai mari de pepeni.
Pentru comercializarea produselor alimentare specifice Sarbatorilor Pascale trebuie respectate conditiile sanitare veterinare.
Directia Generala pentru Sanatate si Siguranța Alimentară din UE a inspectat sistemul de control ecologic al Romaniei in luna 2018.
ASOCIATIA OPERATORILOR DIN AGRICULTURA ECOLOGICA BIO – ROMANIA, a organizat o conferinta in vederea certificarii produselor kosher, la care sunt invitati reprezentantii firmei OK KOSHER CERTIFICATION – una din cele mai prestigioase in plan mondial.
Bas de Groot este un tanar fermier olandez pasionat de agricultura ecologica si de gustul laptelui de vaca.
Reguli generale pentru o sedinta de degustare a branzeturilor.
12.02.2018. UE doreste ca, pana in 2020, sa reduca la jumatate cantitatea de deseuri alimentare. Acest obiectiv face parte din strategia sa privind folosirea eficientă a resurselor.
24.01.2018. Sectorul agroalimentar este al doilea sector economic ca marime din UE, cu un numar de 48 de milioane de angajati si cu o contributie anuala de 750 de miliarde de euro la economia UE.
Laboratorul de analize fizico-chimice, al Institutului de Bioresure Alimentare, face determinari fizico chimice pentru produsele agro – alimentare, inclusiv, pentru cele traditionale si ecologice.
Campania promotionala pentru cea mai cunoscuta eticheta de origine elvetiana incepe cu o noua revendicare.
Ecocert este un organism de inspectie si certificare care isi desfasoara activitatea in conformitate cu standardul international ISO Ghid 65 (EN 45011).
In supermarket gasim atat seminte de dovleac bio din China cat si ardei gras bio din Egipt. Cu toate acestea, consumatorii isi pun intrebarea, in ce masura un produs poate fi credibil, daca acesta a parcurs un drum atat de lung.
Prima editie a Concursului National de Ape Minerale (CNAM) 2013 s-a desfasurat I ziua de 22 noiembrie, la Centrul Aroma din Corbeanca.
Produsele alimentare din majoritatea supermarketurilor britanice sunt supuse unei etichetari care respecta cele trei culori ale semaforului – verde, galben, rosu – in functie de cat de bune sunt pentru sanatate.
OFICIUL NATIONAL AL PRODUSELOR TRADITIONALE SI ECOLOGICE ROMANESTI.
In data de 2 noiembrie 2013, secretarul de stat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Achim Irimescu, a participat la seminarul intitulat „Produsul Traditional Romanesc in contextul schemelor de calitate europene D.O.P., I.G.P., S.T.G.”, desfasurat in sala Brancusi a Complexului Expozitional ROMEXPO – Bucuresti, eveniment integrat Targului INDAGRA 2013.
Stocarea vinului necesita conditii de mediu (temperatura, lumina, vibratii, ventilatie si umiditate ) constante si controlate.
Elvetia a fost pionierul agriculturii ecologice in lume.
CERTIND este un organism de certificare produse, de „terta parte”
Conceptul de siguranta alimentara include toate categoriile de alimente destinate omului si animalelor.
A fost creat in anul 2002 S.C. ECOINSPECT S.R.L., organism privat pentru inspectia si certificarea produselor ecologice, cu sediul in municipiul Cluj-Napoca, judetul Cluj.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev