Concursului National de Ape Minerale 2013

Prima editie a Concursului National de Ape Minerale (CNAM) 2013 s-a desfasurat I ziua de 22 noiembrie, la Centrul Aroma din Corbeanca.

A fost o reusita pe toata linia, reprezentand o premiera absoluta in Romania: prima evaluare a apelor minerale romanesti din punct de vedere senzorial, de catre un juriu de 6 somelieri profesionisti din Italia si Romania. Trei organizatii de somelieri si-au dat mana pentru a forma juriul acestui concurs: Associazione Italiana Sommelier (AIS), Organizatia Somelierilor din Romania (ORS 2011) si Federatia Somelierilor din Romania (FSR).

Concursul s-a desfasurat intr-o totala transparenta: producatorii care si-au inregistrat apele in competitie, impreuna cu reprezentantii presei, au putut sa asiste la toate fazele de degustare, evaluare si notare.

Juriul Concursului National de Ape Minerale 2013 a desemnat castigatorii competitiei. La cele 10 categorii de ape inscrise in concurs, s-au acordat 12 premii. Brandurile premiate sunt: Aqua Hercinica, Aqua Sara, Aro, Izvorul Muntelui, Panta Aqua (2 premii la 2 categorii), Perla Covasnei, Perla Harghitei (4 premii la 4 categorii), Valcele.

Premiile acordate poartă menţiunea 'Apa apreciata de juriul Concursului National de Ape Minerale 2013'.

 


Cautare