Bio - AustriaDoar in sistemul de agricultura ecologica se poate determina cu adevarat valoarea oamenilor, animalelor, plantelor si economiile.

 

Produsele bio ne permite sa ne bucuram pentru sanatatea consumatorilor si a mediului inconjurator.

Agricultorii trateaza biologic animalele cu multa dragoste si ofera animalelor foarte mult spatiu pentru a le acorda cele mai bune conditii de viata. Puii, porcii doresc sa aibe un loc pentru scurmat, iar viteii si bovinele tinere au nevoie de spatiu pentru a sari si zburda din toata inima.

Animalelor le place sa simta soarele pe piele lor dar si dusurile de ploaie. Aceasta forma de bunastare a vietii, este asigura de catre tehnologia de crestere Bio, care ofera animalelor foarte multa sanatate. 

Produsele organice din carne sunt garantate, deoarece sunt libere de rezidurile de antibiotice!

Dupa o jumatate de secol de cercetare in tehnologii, sa ajuns la concluzia ca animaleloe au nevoie de mult spatiu pentru a se simtii bine si pentru a fii sanatoase.

Rezultatul cercetarilor austriaci, in cresterea bio a animalelor, au fost publicate sub forma unor linii directoare. Asociatia "Bio Austria" are un rol cheie in aceast dezvoltare.

 

 

Produse biologice gustoase si de inalta calitate.

Un mediu sanatos, sustinut de catre agricultura ecologica necesita  foarte multa atentie atentie si angajament. Utilizarea de tehnologii bio asigura reusita agricultorilor in afaceri.

Agricultorii depun multa pasiune si efort pentru a utiliza toate resursele organice locale, pentru a asigura sanatate pamantului, plantelor, animalelor si oamenilor.  

Fermierii organici au un motiv de ingrijorare fata de sanatate amediului ambiant. De aceea vor sa experimenteze din nou acest sistem de agricultura care asigura frumusete si vitalitatea mediului inconjurator, care trebuie pastrat si consolidata pentru generatiile urmatoare.

Asociatia Bio Austria, a creat un brad pentru produsele organice, si pentru  activitatea biologica a agricultorilor si fermierilor asociatiei. Membrii asociatiei furnizeaza materii prime si produse alimentare biologice si care sunt valorificate prin partenerii asociatiei: BILLA; MERCUR; NATUR PUR; NATUR ACTIV.

Sunt valorificate, in primul rand, produsele biologice obtinute in fermele din apropierea acestor supermaketuri. Apoi produsele biologice, sanatoase si gustoase, sunt de asemenea disponibile, daca sunt procurate direct de la fermieri. Asociatia ofera posibilitatea de a contact personal agricultorul din regiunea solicita. Consumatorii pot sa se convinga la fata locului cu privire la calitatea de produse biologice oferite.

Consumatorii au la indemana urmatoarele adrese pentru informare:

BIO baza de date de agricultorii AUSTRIA ;

Baza de date a BIO AUSTRIA ;

BIO baza de date a Austriei (bioinfo) ;

Baza de date a Ministerului de viata

 

 

Sarbatorile de tip Bio

Biodrumetiile prin padure si lunci si in mijlocul naturii, va tin departe de stressul vietii zilnice. Trebuie sa va faceti timp si pentru asta. Trebuie sa aveti deschidere pentru frumusetea peisajului. Sa admirati fluturii si ascultati pasarile cantatoare Sa fiti captivati de delicatele peisaje din lunci, in timpul verii, in culorile de toamna sau in frumusetile iernii.  Sa descoperiti adevaratul rasarit de soare. Sa traiti experienta mersului prin apa cu picioarele goale. Sa va bucurati de splendoarea naturii dupa o ploaie de vara, sau sa stati la umbra unui copac batran, intr-o zi caniculara. Si dupa o drumetie in mijlocul naturii sa va bucurati de paine proaspat scoasa din cuptor, si de laptele recent muls. Sau de fructele, mierea si ouale proaspete de la micul dejun.

Sa admiri deaproape animalele de casa: pisicile, puii, vacile de pe pasune, caii, oile sau caprele. Este o mare bucurie pentru copii si adulti sa se joace cu tinere animale din ferma.

 

 

Cum poti cumpara produsele alimentare organice

Exista reglementari legale clare si stricte de control, care garanteaza faptul ca numai produsele etichetate sunt, de fapt biologic.

Fiecare produs biologic trebuie sa contina un cod de detectare, atribuit de catre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei din Austria.

AT-W-02-0165-bio-3L (exemplu 1)

  • AT = indica faptul ca organismul de control are sediul in Austria;
  • W = W indica starea = Viena, N = Austria de Jos,  O = Austria de Sus, etc;
  • 02 = este numarul alimentar acordat de  catre autoritatea de supraveghere;
  • Bio = este un produs biologic;
  • 0165 = este numarul de Bio-Bio - operatiunea de cultura Verband-Austria;
  • 3 = este codul de ferma ecologica (in acest caz Austria de Jos);
  • L = Agricultura 

Acest cod ofera garantii de securitate si de depistare a fiecarui agricultor.

Coduri asemanatore primesc si comerciantii si procesatori de produse bio.

 

 

Reteaua BIO Austria

"Bio AUSTRIA" - este organizatia de fermieri organici din Austria. In spatele BIO Austria sunt 14.000  agricultori si fermieri organici.

Asociatia are un personal 100 de persoane cu experienta de decenii in productie, prelucrare, comercializare si consiliere, cu un grad grad inalt de competenta.

BIO Austria colaboreaza cu: comertul alimentar; industria alimentara; politicienii; economia nationala; stiinta agricola;Mass-Media

BIO AUSTRIA se vede ca o comunitate de valori preocupata de: ecologie; bunastarea animale; piata, preturi, valorificarea; cultivarea produselor organice in ferme familiare; cercetarea si inovatia.

Alegand alimente organice, se contribuie la mentinerea unui mediu de viata cu sol fertil, apa curata si aer bun.  De acea Bio Austria va recomanda sa va bucurati de alimentele organice ale agricultorilor din Austria.

Cautare