Sistem de calitati pentru produsele locale, vanzarile directe si produsele montaneLa Consiliul ministrilor agriculturii de la Luxemburg, sa discutat si despre sistemele din domeniul calitatilor produselor agricole.

In Proiectul de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind sistemele din domeniul calităţii produselor agricole, au fost orientate dezbaterile pe baza unui chestionar privind produsele locale, vanzarile directe si produsele montane.

Cele trei concepte contribuie la dezvoltarea rurala si pastrarea populatiei in spatiul rural precum si la sustinerea producatorilor pentru o mai buna valorificare a produsele fermei.

Stabilirea unui cadru la nivel european care sa permita recunoasterea calitatii si importantei produselor locale cu valoare adaugata mare reprezinta o initiativa agreata de majoritate statelor membre.

Romania sustine ideea schemelor de calitate pentru produsele locale si produsele montane si saluta abordarea unitara, la nivel european, care sa stabileasca un cadru uniform si simplificat de recunoastere a calitatii si importantei produselor locale.

Delegatia Romaniei a fost condusa de domnul Valeriu Tabara, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale. 

Sursa: www.mapam.ro
 Cautare