Turismul rural
In urmatorii ani, numarul turistilor va spori considerabil, in ruralul romanesc.
In urmatorii ani, numarul turistilor va spori considerabil, in ruralul romanesc.
Sc Dano Plant Srl comercializeaza: fructe curate de catina alba in stare proaspata si congelata; crengute cu fructe in stare proaspata; butasi de catina in cuburi la varsta de un an.
Societatea S.C. Avicarvil S.R.L. a fost infiinta in data de 1.04.2008 fiind preluată Divizia Agro de la S.C. Oltchim S.A. sub denumirea Avicola Babeni.
„Prosciutto Amatriciano” IGP are o forma de pară, cu eliminarea piciorului; datorita finisarii traditionale extinse, cu o greutate minima la maturare de 8 kg.
In agricultura exista loc pentru toata lumea inclusiv pentru micii agricultori tineri care printr-o gandirea creatoare pot face ziua de azi mai buna decat cea de ieri si cea de maine mai buna decat ziua de azi.
Asociatia intreprinzatorilor mici si mijlocii din judetul Covasna (ASIMCOV) organizeaza „Festivalul tocanitelor la ceaun”.
Sucul Vital este pasteurizat fara alte adaosuri (apa, zahar, conservant).
Preparatul „Göttinger Stracke” (IGP), Germania, este un carnat proaspat uscat in aer din carne de porc, avand consistenta si culoarea corespunzatoare produsului denumit „Mettwurst”.
Pentru multe gradini de legume, unde se practica o agricultura naturala, trifoiul alb este foarte bun pentru stoparea buruienilor.
Drumetiile se bucura de tot mai multa solicitare atat in randul tineretului cat si a celorlalte categorii de varsta.
In Romania s-au inmultit sarbatorile, targurile si expozitiile agricole care au ceva de promovat.
Saucisson de l’Ardèche, (IGP), Franta, este preparat pe baza de carne proaspata si grasime solida de porc, tocate, cu care se umplu intestine naturale de porc.
Competitiei ''Arborele Anului in Romania'', se desfasoara in Romania, incepand din anul 2010.
Cartofii muntenesti este o coptura care trebuie servita calda, la inceputul mesei. O savoare deosebita o dau acestui aperitiv cativa catei de usturoi adaugati in cratita inainte de a inchide focul.
In fiecare localitate poate exista o piata infloritoare a micilor producatori locali in care se se regaseasca numeroase produse ecologice si traditionale.
Xygalo Siteias( DOP), Grecia, este un produs obtinut prin fermentarea laptelui, de culoare alba, cu o consistenta pastoasa si/sau cu o textura granulata, fara coaja.
Porcii din rasa „Porc d'Auvergne”, Franta, sunt crescuti in aer liber, carnea acestora fiind caracterizata prin fermitate, culoare rosie omogena, nici deschisa, nici inchisa, si slanina dorsala reziduala de culoare alba si consistenta.
Legumele recoltate in judete ca Braila, Teleorman sau Galati au mare trecere la Centrul Agro Transilvania din Dezmir.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev