Sarbatori populare de Rusalii
Iesirea din sarbatoarea Rusaliilor se facea prin intermediul unor sarbatori-pereche, in oglinda, ale celor din zilele ce au precedat ultima mare sarbatoare a calendarului mobil.
Iesirea din sarbatoarea Rusaliilor se facea prin intermediul unor sarbatori-pereche, in oglinda, ale celor din zilele ce au precedat ultima mare sarbatoare a calendarului mobil.
Oamenii folosesc diferite plante si mirodenii in ritualuri religioase. Cele mai cunoscute sunt salvia, ienuparul, pinul (uneori sub forma de rasina), iarba dulce, pelinul, levantica, florile de trandafir si hibiscus.
Tamaiosa Romaneasca este un vin alb demidulce, galben auriu spre chihlimbar cu gust de pere busuioace, miere, struguri supracopti.
In orasul Horezu aveti posibilitatea de a vizita atelierul tanarului artist Bruno Valerian, creator de arta dar si colectionar pasionat si consecvent de arta populara autentica si de obiecte folclorice.
Comuna Hasmas, judetul Arad, este inclusa in ghidul oficial „Cele mai frumoase sate din Romania”, editat de asociatia cu acelasi nume.
Branza Camembert de Normandie (marca inregistrata DOP) face parte din familia de branzeturi frantuzesti cu crusta inflorita si miez moale, apreciata de multi consumatori si s-a raspandit tot mai mult in lume.
Sistemul de agricultura biodinamica a fost initiat in anul 1924 avand ca promotori pe filosoful antroposoof Rudolf Steiner si pe agronomul E. Pfeiffer.
Festivalul National al Oualor incondeiate, are loc anual in Comuna Ciocanesti din judetul Suceava.
Statiunea balneoclimaterica Geoagiu Bai este situata in inima regiunii istorice a Transilvaniei.
Branza Svaiter, Elvetia, face parte din grupa branzeturilor tari, care se prepara cu incalzirea a doua, la temperetauri ridicate.
Musuroitul in gradina de legume se practica de regula pentru a favoriza o dezvoltare mai puternica a sistemului radicular, prin aparitia de radacini adventive pe tulpina la castraveti, pepeni, tomate si chiar la varza sau conopida.
Salva Cremasco” DOP, Italia este o branza de masa moale, cu pasta cruda, fabricată exclusiv din lapte de vaca integral utilizat ca atare.
Podgoria STEFANESTI, mentionata pentru prima oara in scris de catre istoricul grec Diodorus Siculus, in anul 330 i.e.n. si pomenita in cronicele valahe din anul 1388, e situeaza la 10 km de orasul Pitesti.
Cobzele cu pastrav afumat reprezinta o emblema a Bucovinei.
Podgoria Insuratei Braila este relativ noua pe harta viticola a Romaniei, avand in jur de 50-60 ani.
Ptujski lük” (Allium cepa L.), IGP, Slovenia, este o ceapa din soiul Ptujska rdeča. Are forma cordata, aplatizata. Fiecare ceapa cantareste cel putin 70 g, iar sectiunea sa ecuatoriala are un diametru de cel putin 40 mm.
"Gradina trebuie sa fie in raport cu natura si nu sa se opuna" este primul principiu al gradinaritului organic prin care tinem cont de resursele naturale ca sa asiguram cele mai bune conditii plantelor cultivate.
Uleiul de masline extravirgin „Terre Aurunche” DOP, trebuie obtinut exclusiv din maslini din urmatoarele soiuri autohtone: „Sessana”, cel putin 70 %; „Corniola”, „Itrana” si „Tenacella”, maximum 30 %.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev