Festivalul International de Film Etnografic Zlatna

Aflat la a treia editie, Festivalul International de Film Etnografic (FIFE) Zlatna isi propune, in perioada 5-7 iunie 2015, sa propage cultura si traditiile nationale, prin intermediul promovarii tinerilor artisti.

FIFE Zlatna - singurul festival etnografic din Romania ajuta la formarea si educarea cineastilor independenti, are rolul de a descoperi noi talente si promoveaza schimbul de valori culturale cu alte tari.

Festivalul este deschis si profesionistilor cineasti, care doresc sa contribuie la edificarea patrimoniul cultural national sau international. Nu in ultimul rand, FIFE Zlatna se doreste a fi o poarta de lansare si educare a tinerilor comunitatii. In acest sens, primarul Silviu Ponoran a propus infiintarea unui Centru cultural al artelor vizuale, care sa aiba si o casa de productie proprie. Prin intermediul centrului cultural sunt angrenati tinerii din Zlatna. Sub tutela centrului cultural al artelor vizuale s-au infiintat un cineclub si un fotoclub, unde tinerii pot urma cursuri de operatorie, montaj film, regie film si arta fotografica, sub indrumarea unor specialisti in domeniu, adusi din Bucuresti.

Pe langa un ajutor dat concret comunitatii si mai ales tinerilor din Zlatna este si un mod elitist de a promova valorile istorice, etnografice si turistice ale orasului si judetului Alba.

 


Cautare