Dezvoltarea ecosatelor in Romania.
Ecosatul este o comunitate tradițională sau intenționată avand scopul de a deveni mai durabila din punct de vedere social, cultural, economic și ecologic.
Ecosatul este o comunitate tradițională sau intenționată avand scopul de a deveni mai durabila din punct de vedere social, cultural, economic și ecologic.
Produsul cu denumirea DOP „Suruç Narı” este rodia de dimensiune mare cu o coajă cu nuanțe roșii și roz pe fond galben.
Comisia Europeană ofera o viziune pe termen lung pentru zonele rurale, identificând dificultățile și evidențiind oportunitățile de care dispun aceste regiuni.
Catunele izolate montane sunt comunitati rurale dependente de padure, care încă se ghidează după vechile datini și transmit din tată în fiu știința lucrului în lemn.
Satisfacția vieții și fericirea se regasesc în zonele rurale unde dezvoltarea are loc din interior.
Sectorul agricol produce cantități semnificative de biomasa ce poate fi transformat in biogaz prin digestie anaerobă.
“Punctele Gastronomice Locale” sunt puncte de alimentație turistică de tip familial care oferă preparate alimentare specifice zonei geografice din care fac parte.
Planul local de acțiune pentru producția alimentară stabilește direcția generală a politicii agricole in fiecare subregiune.
Un centru de tineret este un loc în care tinerii se pot întâlni și pot participa la o varietate de activități sportive, culturale, jocuri video, terapie ocupațională, etc.
Proiect de realizare unui centru de agrosilvicultura are in vedere dezvoltarea unui sistem agricol ce integreaza arborii în culturile agricole sau în creșterea animalelor.
Food hub-ul este o afacere sau organizație care gestionează în mod activ agregarea, distribuția și comercializarea produselor alimentare identificate în primul rând la producătorii locali și regionali.
Strategia de dezvoltare a spațiului rural urmărește si dezvoltarea de proiecte-pilot în turismul rural axate pe dezvoltarea de noi produse și servicii turistice.
"Expozitia de agricultura si economie rurala" reprezinta o idee de proiect care se doreste a fi o sarbatoare a subregiunilor traditionale, plina de culoare, in care producatorii locali sa-si prezinta oferta agro-turistica.
In gospodariile taranesti, numite exploatatii agricole neautorizate, se pot produce alimente de cea mai buna calitate pentru a hranii 20 milioane de romani.
Coridoarele pentru animale sălbatice sunt cunoscute și sub denumirea de coridoare de habitat sau coridoare verzi.
Biodiversitatea este în declin într-un ritm alarmant, iar tările UE sunt decise să restaureze natura și diversitatea acesteia.
Centrala de cogenerare pe biomasă este o afacere din spatiul rural care se se bazeaza pe o resursa locala de biomasa tip lemn ce produce energie electrică și termică.
Agroecologia este considerată împreună ca o știință, o practică și o mișcare socială.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev