„Sardeluța marinată” STG, Romania, este obținută printr-un proces de marinare a materiei prime, șprot, obținându-se trei variante diferite prin dozarea în ambalaj a unor soluții de acoperire distincte.
Pinot noir sunt vinuri suple, acide, cu arome de ciuperci, frunze ude, fructe uscate si sol de padure, sau pline de note intense de fructe rosii, cu senzatii dulcege.
Batogul de sturion este un adevarat delciu culinar, realizat după o rețetă veche, transmisă din generație în generație.
Pastrama ”Deltaica” de crap argintiu si se comercializeaza ca produs romanesc atestat traditional.
„Plăcintă dobrogeană” IGP, este un produs de patiserie copt, precopt congelat sau crud congelat, făcut din foi de aluat umplute cu brânză sărată (telemea) amestecată cu caș și ouă.
Salata traditionala cu icre de crap a dobandit protectie la nivelul Uniunii Europene.
Vinul Anca Maria Sauvignon Blanc – 2017, al producatorului Domeniu Vladoi, a fost premiat cu medalia de aur la concursul international de vinuri de la Sofia.
Lista produselor cu indicatie geografica protejata (IGP) din Romania a crescut cu Scrumbia de Dunare afumata.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev