Eco Ruralis

Eco Ruralis este o asociaţie locala compusa din fermieri mici care practica agricultura organica si traditionala bazata pe principii de mediu constiente.

Eco Ruralis este o asociaţie locala compusa din fermieri mici care practica agricultura organica si traditionala bazata pe principii de mediu constiente.

Termeni si expresii privind sistemului de protectie a indicatiilor geografice si denumirilor de origine:

Carlo Petrini, presedintele Slow Food International se arata preocupat de agricultura si de micii producatori agricoli din Romania.

Parteneriatele dintre producatori si consumatori sunt o alternativa la asociatiile de producatori.

Societatea moderna nu mai are timp nici pentru ritualuri, nici pentru ritmuri.

Fermierul Alexandru Andone, din satul Goreni, judetul Mures, a gasit o metoda ingenioasa de a-si asigura piata de desfacere si de a livra lapte proaspat la un pret de 2,5 lei/ litru.

Bivolii din tara noastra pot fi crescuti in ferma pentru productia de lapte si carne, atata ca produs ecologic, cat si ca produs traditional.

Suprafaţa de vita-de-vie autorizata pentru producerea vinurilor cu denumire de origine controlata (DOC) s-a diminuat in anul 2008 cu 15%.

ORDIN nr. 219 din 21.03.2007 pentru aprobarea Regulilor privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica.

Definirea denumirilor si diferenta dintre denumirile DOP/IGP:

Pentru a primi certificatul de specialitate, producatorii trebuie sa-si dezvolte sistemul de calitate.


Termenii de specialitate utilizati in agricultura ecologica:

Producatorii a cinci alimente traditionale - carnatii de Plescoi, branza de burduf din zona Branului, virsliul din Hunedoara, pita de Pecica si salamul de Nadlac - vor incepe anul acesta intocmirea documentatiei pentru obtinerea protectiei europene de denumire geografica.

Recent, a avut loc in orasul aradean Pecica o intalnire intre producatorii de produse traditionale si conducerea Oficiului National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti (ONPTER).

HOTARARE nr. 828 din 25 iulie 2007 privind Infiintarea Sistemului de protectie a indicatiilor geografice si denumirilor de origine ale produselor agricole si produselor alimentare

La nivelul Uniunii Europene sunt recunoscute produse cu denumire de origine protejata (DOP); produse cu indicatie geografica protejata (IGP); specialitatile traditionale garantate (STG).

Producatorii traditionali fac front comun impotriva alimentelor daunatoare sanatatii si incearca sa promoveze produsele naturale ori de cate ori au ocazia.
in constructie

Agricultura romaneasca, in intregul ei, este un brand si are un potential formidabil de a iesi pe piata, spunea recent intr-un interviu domnul Valeriu Tabara.


Boala vacii nebune.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev