Start nou in sanatate la Centrul Lifestyle Herghelia

Centrul Lifestyle Herghelia – Mures face parte dintr-o asociatie non-profit (Centrul de Sanatate si Medicina Preventiva).

In anul 1996 in localitatea Herghelia, jud. Mures, intr-un cadru natural splendid s-au deschis portile unui centru medical unic in Romania care are o capacitate de 50 locuri de cazare, baza proprie de tratament, cabinete medical, laborator pentru analize biochimice, laborator explorari functionale etc, avand sediul principal in mun. Targu Mureş, Str. Aurel Filimon, Nr.16. Din septembrie 1996, peste 10 000 de pacienti au beneficiat de programul de tratamente, ce cupride: proceduri speciale de hidroterapie, aplicatii calde umede, hidromasaj, diferite feluri de masaj, sauna uscata si umeda, jacuzzi, exercitii fizice supravegheate, consultatii medicale si analize biochimice, conferinte medicale, program antistres, consiliere familiala, etc. Programul Lifestyle Herghelia consta dintr-o abordare avangardista si stiintifica a factorilor cu impact major in starea de sanatate: dieta, drogurile uzuale, activitatea fizică, tensiunea arterial, colesterolul sanguine, glicemia, protein C reactivă, greutatea corporal etc.

Centrul ofera servicii de reabilitare in bolile cronice “ale civilizatiei”: boli cardiovasculare, diabet zaharat, obezitate, boli reumatice, boli cauzate de stres, precum si programe antistres, de abandonare a fumatului, de control a greutatii corporale, cat si asistenta medicala primara si asistenta dietetica. Rezultatele vorbesc de la sine: intr-un studiu stiintific condus in colaborare cu o universitate cunoscuta din SUA, in doar 10 zile colesterolul a scazut in medie cu 31%, glicemia a revenit la normal in 5 zile in cazul a 80% dintre subiectii cu diabet tip II, greutatea a scazut in medie cu 1,6 kilograme. Metodele utilizate la CML Herghelia se inscriu pe linia terapiei lifestyle incluzand: dietoterapie (regim total vegetarian), exerciţiu fizic aerobic, fitoterapie, tratamente fizioterapeutice (cum sunt preocedeele de hidroterapie, împachetări şi masaj ), cu un accent deosebit pe educaţia pentru sănătate. Programul de reabilitare are la baza cele 8 principii ale sanatatii reunite sub acronimul NEW START, sau corespondentul romanesc – SANATATE : SOARE, NUTRITIE, APA, CUMPATARE, ACTIVITATE FIZICA, ODIHNA, ECHILIBRUL MENTAL SI SPIRITUAL. Cercetarile in domeniu au evidentiat beneficiile nete ale acestui program bazat pe cele 8 principii ale sanatatii.

 

Cautare