Craciun la Betleem

Tot mai putini locuitorii din Betleem cunosc invataturile Domnului Isus Hristos si asta pentruca nu este zi fara violenta, revolta, focuri de arma si morti.

Inainte de 2000, Betleem a avut o populatie infloritoare cu multe familii crestine si cu afaceri prospere. Rapoartele vremii spun, ca la un moment dat, Betleem avea 82 % populatie crestina. Azi mai sunt 5 % crestini din cauza conflictelor dintre evrei si palestineni. Betleem este separat de Ierusalim printr-un zid, care limiteaza calatoriile. De teama de noi persecutii si discriminari, familiile crestine si tinerii fug din tara iar cei ramasi incearca sa supravietuiasca.

Este tot mai prezent in orasul palestinian, Mos Craciun. Musulmanii moderati sunt fericiti de sarbatori si au acasa lumini la ferestre, pomi de Craciun iar copii lor il iubesc pe “mosu”. In locul de nastere al crestinismului, fortele raului sunt in viata si puternice dar Hristos a promis ca va zidii Biserica Sa pe care fortele iadului nu o vor birui. Crestinii din Betleem vor pe strazile din Betleem simbolurile Nasterii Domnului Isus Hristos si sa traiasca un Craciun fericit in fiecare an.

 


Cautare