Vinul de aur – ROSE DEMISEC COTNARI

Vinul Busuioaca de Bohotin demisec, este unul dintre vinurile de aur din GAMA DOMENII, ale Podgorie Cotnari, regiunea Moldova, Romania

Este un soi incomparabil cu o culoare unica, roz antic, cu nuante de trandafir topit. Are arome tulburatoare, fiind recoltat de pe cea mai inalta culme a podgoriei Cotnari, in ferma Carjoaia.

Vinul BUSUIOACA DE BOHOTIN oferit spre vanzare este un vin D.O.C.-C.T., din anul 2014, ce contine 12% alcool, 9 gr./l zahar rezidual, demisec. Productia este de 20000 sticle, iar vanzarea se face exclusiv HoReCa si magazine specializate. Vinul se serveste la temperatura de 10-12 grade Celsius.

Vinul are o culoare rose pal, discret, luminos si patrunzator, ce te intampina cu un nas discret, fin, ce aminteste de aromele capsunilor si fragutelor de padure. Aromele olfactive sunt sustinute de o aciditate medie, corespunzatoare, un post-gust relativ scurt. Este un vin deosebit, o Busuioaca de Bohotin clasica. Se recomanda a fi asociat cu mancaruri usoare specific sezonului cald, pui, peste, fructe de mare.

Casa de Vinuri Cotnari exploateaza o plantatie infiintata in anul 2007, ce se intinde pe o suprafata de 350 de hectare. Ca pondere in plantatie, Feteasca Neagra ocupa locul I, strugurii fiind recoltati de pe 100 de hectare. Locul II este adjudecat, la egalitate, de Busuioaca de Bohotin si Tamaioasa Romaneasca, celebre in intreaga lume pentru aromele explozive si gustul unic, intinse pe cate 75 de hectare. Feteasca Alba, soi emblematic al Romaniei si unica Grasa de Cotnari completeaza plantatia cu cate 50 de hectare.

Magazin online GAMA DOMENII – BUSUIOACA DE BOHOTIN – COTNARI >>

 

 


Cautare