Preparatele de carne Kosarom

Kosarom este prima firma din industria alimentara din Romania privatizata in anul 1992 prin Programul Pilot al Guvernului.

Cerealele produse de catre Agricola Tg. Frumos sunt materie prima pentru cele doua fabrici de nutreturi combinate care asigura hrana puilor de la Avi-Top si a suinelor de la Suinprod. Kosarom isi asigura materia prima din surse proprii pornind chiar de la nutreturile pentru animale, conform principiului Safe feed - Safe food. Cifra de afaceri este intr-o crestere constanta si sigura. Prin investitii importante in tehnologie si resurse umane, care au depasit 40 milioane euro, numai in ultimii cinci ani, Kosarom si-a castigat pozitia de lider regional in randul societatilor producatoare de carne si preparate din carne.

Capacitatea de productie este de 800 porci sacrificati/8 ore si de 50 tone/ zi producerea de preparate si semipreparate. Compania produce o gama variata de sortimente care sunt fabricate pe 5 fluxuri tehnologice bine individualizate: preparate din carne fara tratament termic, proaspete (carne tocata, pasta de mici, carnati proaspeti etc.); preparate din carne cu tratament termic (salamuri, carnati, parizer, crenwursti, specialitati: muschi file, pastrama de porc, pastrama de oaie, kaizer, etc.); preparate din carne tratate termic de tipul specialitatilor (muschi file, kaizer, pastrama de porc, piept ardelenesc, pastrama de oaie etc.); preparate din carne tratate termic de tipul produselor fierte afumate si uscate (salamuri, carnati); produse cu specific romanesc (toba, caltabos, leberwurst, drob).