Centrul de procesare a produselor ecologice -Saschiz, judetul Mures


Pentru cresterea porcului in sistem ecologic, organismele Uniunii Europene au elaborat un "Caiet de sarcini" ale carui prevederi, pe scurt, sunt urmatoarele:

Legumicultorii din comuna Izbiceni organizeaza anual, datorita traditiei, un festival al rosiilor.

Cultura ecologica a murului (Rubus sp).

Studiile au aratat ca laptele ecologic contine mai multi nutrienti si vitamine fata de cel non-organic.

Organisme de control aprobate pe teritoriul Romaniei.

ORDIN nr. 219 din 21.03.2007 pentru aprobarea Regulilor privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica.

Morcovul (Daucus Carota Sativus) este cunoscut de peste 3000-4000 de ani, de catre greci si romani, iar apoi sa raspandit in nordul Africii si in celelate tari din Europa.

Pukka Food este un mic magazin de produse alimentare ecologice si traditionale din Bucuresti.

Tehnologia de crestere ecologica a gainilor, tine seama de exigentele sporite ale zootehniei ecologice. Produsele alimentare certificate ecologic nu trebuie sa contina urme de substante chimice, pesticide, antibiotice, hormoni, metale grele.

Romania are un potential apicol de 3 ori mai mare decat este el la ora actuala.

Organismul de inspectie si certificare acreditat de catre MADR (Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale) desfasoara inspectii si elibereaza certificate pentru producatorii agricoli ecologici.

S.C.VITAL BERRY MARKETING ROM S.R.L. a fost infiintata in anul 2006 prin colaborarea a trei societati de traditie in domeniul cultivarii si comercializarii fructelor proaspete de afin.

Catina (Hippophae rhamnoides) este un miracol al naturii.

© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev