De ce alimentele ecologice costa mai mult?
De ce ne costa mai mult sa producem legume organice decat legumele vandute in magazine ca "produse conventionale" sau "comerciale"?
De ce ne costa mai mult sa producem legume organice decat legumele vandute in magazine ca "produse conventionale" sau "comerciale"?
Omul considera de obicei plantele care cresc in locuri unde nu le doreste ca buruieni.
Factorul care conditioneaza sporirea productiei zootehnice este hranirea rationala a animalelor.
10 principii ale fermierului ecologist:
Cultura de conopida (Brassica oleracea botrytis) se va aplasa in sere dupa castraveti ciclu I si va fi urmata de tomate in ciclul II.
Wilhelm Tartler, apicultor din zona Sibiului, este un producator ecologic care participa cu produsele sale si la targurile de produse traditionale.
Suprafata cultivata ecologic in anul agricol 2008, incheiat la 30 iunie 2009, a crescut cu 16,4%, la 221.410 hectare, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. In anul 2007 s-au realizat culturi ecologice pe o suprafata de 190.129 hectare.
O ciupercarie mica de Agaricus spp va trebui sa fie prevazuta cu apa curenta si canalizare, instalatie de iluminat, instalatie de incalzire si racire a aerului precum si cu un sistem de ventilatie.
Ecologistii au credinta ca produsele alimentare si bauturile ecologice vor intra in forta pe piata odata cu demararea proiectului „Dezvoltarea pieţelor ecologice emergente din România - EcoEmerge“.
In agriculura ecologica, se utilizeaza urzica si coada calului, in combaterea unor boli si daunatori si in stimularea cresterii culturilor agricole.
Pe 28 iulie, la sediul Ministerului Agriculturii a avut loc intalnirea dintre reprezentantii MAPDR si reprezentantii Ambasadei Republicii Coreea de Sud la Bucuresti.
In procesele de cultivare ecologica a plantelor si prelucrare a produselor vegetale este interzisa folosirea organismelor modificate genetic si/sau derivatii lor.
Fermele ecologice se pot infiinta pentru foarte multe specii de animale.
Animalele in sistemul ecologic sunt hranite cu furaje ecologice.
Fondata in 1978, Forever Living Products este cel mai mare cultivator, producator si distribuitor al produselor cu Aloe vera gel stabilizat 100% din lume, asigurand peste 90% din necesarul de Aloe vera pe plan mondial, in 74 de tari.
«ORGANIC UNIVERSAL» este un ingrasamant organic complex de o inalta eficienta - 100 % natural, microbiologic pur (steril) cu aciditatea corectata, fara impuritati si conservanti de origine naturala sau chimica.
Agricultura ecologica este sectorul care se dezvolta cel mai rapid in tara noastra si multi romani sunt interesati de acest gen de agricultura.
Graul SPELTA (alac), este stramosul graului comun si are gustul de nuca.
IFOAM (Federatia Internationala a Miscarilor din Agricultura Organica) a adoptat, in noiembrie 1998, “Caiete de Sarcini Cadru pentru Agricultura Ecologica si pentru Transformare”.
Cultura ecologica de castraveti se poate infiinta atat in sera cat si in solar.
INTBAU este o organizatie caritabila internationala al carei obiectiv este promovarea arhitecturii traditionale, pastrarea specificului local si crearea unor locuri mai bune de trait.
In vederea evitarii aplicarii tratamentelor cu substante sintetice a fost testata metoda asocierii cartofului cu crizantema, la o ferma particulara din judetul Teleorman.
A fost creat in anul 2002 S.C. ECOINSPECT S.R.L., organism privat pentru inspectia si certificarea produselor ecologice, cu sediul in municipiul Cluj-Napoca, judetul Cluj.
Tot mai multi gradinari se mandresc cu soiuri de legume care cantaresc intre 0,5-1,0 kg/bucata.
TERRAFERTIL este un ingrasamant 100% natural, mineral-organic, neavand in compozitia sa nici un fel de conservant.
Cererea consumatorilor pentru alimente produse in regim ecologic a crescut constant in ultimii ani, cresterea cererii depasind cresterea ofertei.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev