Stridiile "HUITRES MARENNES OLERON"
Descrierea produsului „HUITRES MARENNES OLERON” (IGP), din Republica Franta.
Descrierea produsului „HUITRES MARENNES OLERON” (IGP), din Republica Franta.
Termenii de specialitate utilizati in agricultura ecologica:
Cultura ecologica a murului (Rubus sp).
Recent, a avut loc in orasul aradean Pecica o intalnire intre producatorii de produse traditionale si conducerea Oficiului National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti (ONPTER).
Din anul 2000, in ultima duminica a lunii iulie, are loc FESTIVALUL CLATITELOR.
Fuzarioza tulpinilor si arsura spicelor – Fusarium roseum var. graminearum, culmorum sau avenaceum este cunoscuta si sub numele de „inrosirea spicelor”.
Descrierea produsului "Gurken von der Insel Reichenau" (IGP) din tara Germania
Descrierea produsului „RADICCHIO DI VERONA” (IGP) din Republica Italia
Mulcirea, plasticultura, ciupitul, carnitul, copilitul, politul, polinizarea suplimentara.
HOTARARE nr. 828 din 25 iulie 2007 privind Infiintarea Sistemului de protectie a indicatiilor geografice si denumirilor de origine ale produselor agricole si produselor alimentare
Descrierea produsului romanesc MAGIUN NATURAL DE PRUNE TOPOLOVENI (IGP).
Oficiul National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti, este o instiutie publica, cu personalitate juridica, care functioneaza in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, finantata integral de la bugetul de stat. Sediul Oficiului National este in municipiul Brasov, str. Michel Weiss nr. 22, judetul Brasov, in sediul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a Judetului Brasov.
Pesta Porcina Clasica este o boala virala, extrem de contagioasa, care afecteaza deopotriva porcii domestici si cei salbatici, fiind raspandita la nivel global.
Denumirea de origine controlata “BANAT” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor legale.
Organisme de control aprobate pe teritoriul Romaniei.
Salamul traditional de Nadlac, din judetul Arad, este cel mai consistent si mai gustos preparat din zona si se bazeaza pe o reteta cunoscuta de fiecare locuitor al orasului.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev