Turism rural in satul Crit prin Fundatia “Michael Schmidt”
Marele Premiu pentru experiente de vacanta in 2015 privind armonizarea programelor turistice cu specificul regional a fost decernat Fundatiei “Michael Schmidt”.
Marele Premiu pentru experiente de vacanta in 2015 privind armonizarea programelor turistice cu specificul regional a fost decernat Fundatiei “Michael Schmidt”.
Pafitiko Loukaniko, IGP, Cipru, este un carnat fabricat din carne de porc tocata.
Marele premiu pentru amenajarea gradinii cu tematica vinicola pe anul 2015 a fost atribuit Hanului lui Ureche – Casa de vinuri Vingex , Urechesti, Vrancea.
Marele premiu pentru gastronomie pe 2015 a fost castigat de Pensiunea Mama Cozonacilor Bran, judetul Brasov
Un satuc de la marginea Clujului, ascuns printre dealurile domoale si aflat la liziera Padurii Fagetului, ascunde un adevarat miracol turistic.
Straja e ultimul sat romanesc din nordul Bucovinei. Aflat intre Radauti si Putna, chiar pe granita cu Ucraina, satul e de o frumusete ce iti taie respiratia.
Marele Premiu pentru varietatea serviciilor de agrement pe anul 2015 a fost atribuit pensiunii ''Casa cu Tei'', din Sarata-Monteoru, Buzau
SC Siciliana SRL a pornit in anul 1999, o mica afacere de familie, la prepararea produselor de carne ''Cordis'', fiind respectate cu sfintenie traditiile din zona satelor Pericei si Sici.
Compania SC CHITRIUC A&A Impex SRL, fondata in anul 1996, are ca obiect de activitate productia de cascaval Rucar natural 100%, produs realizat prin oparirea casului, obtinut din lapte crud de vaca.
Se amesteca 100 grame de branza de vaci cu 1 iaurt si lapte proaspat pana rezulta un sos cremos.
Marele Premiu pentru pastrarea traditiei locale pe anul 2015 a fost atribuit pensiunii ''Casa Butnarului'' din Geoagiu de Sus, Alba
Laptele crud este nectar pentru persoanele care depun efort fizic si intelectual.
RETETA: Se aleg de preferinta ciuperci mici, foarte proaspete, albe si cu carnea tare.
Marele Premiu Margareta de Aur pe anul 2015 a fost decernat pensiunii La Mesteceni, Salicea, Cluj.
Branza Halloumi este o specialitate traditionala cipriota, populara si in Grecia. Este preparata din lapte de capra si de oaie, iar unele sortimente pot contine si lapte de vaca.
Nu se stie exact cati sunt. Undeva intre 10.000 si 20.000 de suflete, dupa ultimul recesamant. Sunt oameni aspri, de munte, oieri de cand se stiu, nu vorbesc mult si atunci cand au hotarat ceva nu o mai dau la-ntors.
Otetul este folosit in agricultura ecologica pentru combaterea buruienilor nedorite.
Preparatele traditionale ialomitene sunt prezentate anual intr-un concurs organizat „La Casa Tudorii”.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev