Atractii turistice in Harghita

Judetul Harghita constituie una din cele mai atractive zone turistice ale tarii.

In peisajul harghitean se detaseaza Poiana de narcise, cu o intindere de 20 ha. Poiana narciselor de la Lueta, Vlahita este considerată una dintre cele mai mari poieni de narcise din tara si se situeaza la cea mai mare altitudine din Europa. Pe langa narcise (Narcissus stellaris), mai gasim si papucul doamnei, stanjenelul siberian (Iris sibirica), bulbucii (Trollius europaeus), etc.

Atractia turistica este completata de existenta singurului lac din Europa situat intr-un crater vulcanic, Lacul Sf. Ana, din masivul Ciomatu, pe stanga raului Olt, in apropiere de statiunea Tusnad. Localnicii stiu ca daca emanatiile din fisuri pisca la nas, atunci e semn de ploaie, iar daca nu, ziua va fi insorita. Lacul Sfanta Ana este o rezervatie complexa naturala, geologica, floristica si faunistica, fiind legat de Baile Tusnad prin poteci turistice. Langa lac se afla o capelă romano-catolica cu hramul Sfintei Ana.

In judetul Harghita se afla cel mai mare baraj natural din tara – Lacul Rosu, precum si lacul situat la cea mai inalta altitudine, 1750 m – Lacul Iezer. Imprejurimile lacului Rosu au un microclimat placut, deosebit de benefic pentru tratarea starilor de extenuare fizica si psihică, insomnii, neurastenii. Valea este practic ferita de vanturi, aerul deosebit de curat, bogat in aerosoli naturali, imprejurimile pitoreati ofera conditii excelente pentru cei ce cauta surse de regenerare rapida pe cale naturala.

Varietatea rocilor din care este este alcatuit solul a favorizat formarea grotelor si pesterilor, din care amintim: Pestera Sugau, Grota Ursilor si Pestera de Gheata din Borsec, Pestera de la Meresti.

Cheile Bicazului, cu o lungime de 6 kilometri, sunt cele mai importante chei din Romania, cu trasee de toate gradele de dificultate pentru practicarea alpinismului si constituie un unicat, in peisajul turistic romanesc. Cheile Bicazului, leaga orasele Gheorgheni de Bicaz si sunt incluse in rezervatia naturala Cheile Bicazului - Lacul Rosu.

 


Cautare