Ferma agroturistica de bivoli - Pecica, judetul Arad

Ferma de bivoli, are un grajd rustic acoperit cu stuf si respecta toate standardele sanitar- veterinare.

Cabinetul veterinar si locuinta ingrijitorului sunt moderne si dotate corespunzator. Mai mult gardul electric care va impiedica animalele sa paraseasca parcela de pasunat este alimentata prin panouri solare. In spatele fermei se gaseste un foisor de observare a intregii zone inclusiv a zonei naturale din Lunca Muresului.

Proiectul din orasul Pecica a fost realizat in colaborare cu Oraşului Mórahalom, Ungaria de unde au fost aduse in Parcul Natural Lunca Muresului o cireada de bivoli. Scopul a fost acela ca prin pasunatul cu bivoli se se revigoreze flora originala din Parcul Natural.

La inaugurare a participatul si viceprimarului din orasul maghiar alaturi de oficialitatile locale. Cu aceasta ocazia primarul orasului Pecica a amintit si alte proiecte de agrement turistic care vor fi amplasate in aceasta zona a orasului. Este vorba de un centru de promovare turistica, strandul termal, muzeul painii de Pecica, dotat cu un nou cuptor pentru demonstratii practice si o mini gradina zoologica, in vecinatatea foisorului de la ferma de bivoli. Ferma are un ghid, care ofera informatii pentru vizitatori la sfarsit de saptamana, cand este deschisa turistilor.

 

 


Cautare