Turismul rural in Tara Romaneasca

Turismul rural reprezinta pentru dezvoltarea satelor romanesti, un bun mijloc pentru a cunoaste si a intelege identitatea unui popor milenar, cladit pe mituri si cunostinte stravechi.

Tara Romaneasca ofera nenumerate posibilitati pentru turisti, prin regiunile sale istorice: Dobrogea, Muntenia si Oltenia. Dobrogrea este un mozaic cultural, unde romanii au convietuit alaturi de: turci, tatari, greci, lipoveni, bulgari si ucrainieni, si au preluat unii de la altii elemente din cultura proprie, imbina intr-un loc unic natura rara cu o populatie eterogena, veche de sute de ani.

Muntenia este delimitata de elemente naturale de celelalte regiuni istorice: la sud si est de Dunare, la nord de Carpatii Meridionali si raul Milcov iar la vest de raul Olt. Aceasta regiune, adaposteste pe teritoriul ei manastiri si podgorii, case memoriale, muzee si monumente istorice, munti, ape si paduri, traditie si mituri. Acoperita in trecut pe jumatate din suprafata de paduri vaste ce se intindeau de la raul Olt pana in Baragan, Muntenia pastreaza in continuare o aura mitica.

Oltenia, locul de unde a pornit prima revolutie moderna si s-a nascut imnul ”Desteapta-te romane”, este locuit de oameni veseli, cu umor si primitori, care par desprinsi din basmele populare. De la lunca Dunarii pana la Muntii Carpati, cei ce vin aici au ce vedea: manastiri, case memoriale si din lemn, operele lui Brancusi, muzee si situ-ri arheologice, peisaje pitoresti si gospodarii traditionale.

 

 


Cautare