Baile Govora

Statiunea balneclimatica permanenta Govora, judetul Valcea, este situata la altitudinea de 300 m intr-o depresiune subcarpatica, pe valea raului Hinta.

Parcul balnear, proiectat de arhitectul peisagist Emil Pinard, este unic prin arhitectura sa specifica inceputului secolului al XX – lea. Ecosistemul sau care reuneste specii indigene de foioase, conifere si specii exotice care convietuiesc intr-o armonie desavarsita. Statiunea Baile Govora este atestata ca statiune de interes national. In statiune se gasesc: spatii comerciale, banca, schimb valutar, agentie loto, sali de conferinte, asistenta medicala permanenta si mijloc de transport pentru urgente medicale, asistenta medicala balneara, punct farmaceutic, centru de informare turistica, muzeu de arheologie, locuri de promenade illuminate si amenajate, terenuri sportive, terenuri de joaca pentru copii. inceputul descoperirii apelor minerale a fost facuta de locuitorii din zona in vara anului 1876. Specificul climatului din Baile Govora sunt temperaturile inregistrate la orele 14,00 cand acestea sunt pozitive in tot cursul anului. Numarul total anual al zilelor de iarna este 28. Atmosfera este foarte curata, cu o cantitate redusa de polenuri alergogene.

Statiunea este recomandata in tratamentul bolilor respiratorii (astm bronsic, bronsite cronice, enfizem pulmonar, pneumopatii microbiene sau virale, rinite, sinuzite, faringite etc.), bolilor degenerative (spondiloze, artroze, poliartroze) si a bolilor reumatice articulare (tendonite, periatrite scapulohumerale), ca si in tratamentul disfunctiilor neurologice periferice si centrale (pareze usoare, sechele dupa poliomelite etc.) si a unor disfunctionalitati post-traumatice si boli asociate (ginecologice, endocrinologice, cardiovasculare, digestive, urinare). Complexele balneologice moderne sunt utilitate cu facilitati pentru bai cu ape minerale iodate si sulfuroase, aplicatii cu namol cald, pneumoterapii, electroterapii, chinototerapii, tratamente cu produse apicole. Exista si un sanatoriu pentru boli reumatice si respiratorii pentru copii. Cazarea este asigurata in pavilioane cu baze proprii de tratament.

MAI MULT >>

 


Cautare