Domeniul Coroanei Segarcea, judetul Dolj

Arealul viticol Segarcea are o vechime de 800 ani, insa cea mai infloritoare perioada a existentei sale a reprezentat-o intervalul 1884 - 1947, cand a apartinut casei regale a Romaniei.

Segarcea este cea mai sudica podgorie din Oltenia, fiind asezata in plan inclinat, cu expunere sudica, sud-estica si sud-vestica, ceea ce constituie un avantaj competitional de neegalat.

Conditiile naturale oferite de podgoria Segarcea sunt favorabile in special culturilor de struguri negri, astfel incat, vinurile rosii de Segarcea au o calitate desavarsita, data in primul rand de aceste conditii de care nu beneficiaza nici o alta podgorie din Romania.

Dl si dna Mihai Anghel, proprietarii de astazi ai domeniului, au in posesie aproape 300 ha  cultivate cu vita de vie. Ceea ce este insa meritoriu si laudabil este efortul lor de a innoda traditia, de a oferi continuitate locului si companiei. Astfel, ei au facut investitii importante pentru ca intreg ansamblul, terenuri cultivate si cladire, sa fie la fel ca in anii de inceput ai domeniului. Au reusit acest lucru cu brio.

La Segarcea se produc vinuri rosii, albe si roze, din soiuri de struguri albi si negri. Principala diferenta dintre vinurile rosii, albe si roze consta in culoare, care este data de polifenoli - respectiv substantele colorante. Din punct de vedere al gustului si in special al continutului de zahar, vinurile de Segarcea sunt seci si demiseci.

 

AUR cu distincția Best Class a obtinut vinul Minima Moralia. Un vin alb, sec, avand cupaj de Viognier si Tamaioasa Romaneasca, din anul de recolta 2011. Domeniul dispune de 8 ha de Viognier si 16 ha de Tamaioasa Romaneasca, plantate cu o densitate de 6.500 plante la hectar. Debutul vinului este extrem de proaspat, cu senzatii verzi, dominate de citrice, insa aceasta senzatie ascunde, de fapt, o bogatie subtila de arome, de la pulpa carnoasa de piersici crude si prune de salcam se face simtita atat in notele usoare, perfect integrate, de vanilie, cat si in corpul vinului, devenit mai dens si mai matasos. Temperatura recomandata de servireeste de 11 – 13 grade C.

Comanda online >>



 


Cautare