SC. Mar SRL Dragasani, firma de vinuri a lui Mugur Isarescu

Vinul de Dragasani este cel mai bun vin de masa din Romania.

Vinul de Dragasani are o culoarea galben-auriu, un pronuntat gust de fruct, un buchet foarte personal. "Tarancuta care place boierilor" – asa cum o numea celebrul Pastorel Teodoreanu – Cramposia este un vechi soi local, care a rezistat in podgoria Dragasanilor de pe vremea dacilor. Excelent vin de cursa lunga, prietenos, cu personalitate distincta si prospetime de invidiat, se serveste foarte rece (9-10°C), alaturi de peste, carne de pasare sau mancaruri traditionale romanesti.

Recunoasterea internationala a vinurilor albe de Dragasani a fost consacrata de participarea la expozitiile internationale de la Paris (1867, 1889, 1900), apoi Milano (1908 si 1911). Faima Dragasanilor este legata de tulburel, un vin specific, obtinut din soiuri locale de struguri, – Cramposia, Braghina, Gordanul, Tamaioasa. Cramposia da taria, Braghina face spuma, Gordanul umple butea, iar Tamaioasa da aroma.

Mar SRL, cu sediul in Dragasani, Valcea, Str. Traian 16 Bis, ce apartine guvernatorului BNR Mugur Isarescu ofera consumatorilor, vinurile CASA ISARESCU: Cramposie, Souvignon blanc demidulce si sec, Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca (albe), Cabernet, Cabernet Souvignon Rubin, Purpuriu (rosii), Rose. Cramposia Selectionata din anul de recolta 2015, este un vin sec cu 12,5 % alcol, si costa 25 lei/sticla.

La Pct. Dealul Olt-popa Iancu-statiune, se afla si pensiunea Casa Isarescu din Dragasani care dispune de 6 camere (spatii ) cu un total de 12 locuri. Mar SRL, are o cifra de afaceri pozitiva, iar vinaria si podgoria la apropiat pe Mugur Isarescu foarte mult de lumea de afaceri.

 

Comanda vinuri CASA ISARESCU >>

 


Cautare