
Fondata in 1998 de Fabio Albiseti, producator italian din Chianti-Toscana, VINARTE a devenit un nume important in sectorul productiei de vinuri din Romania.

Ostropelul este o reteta traditionala care se face in principal din carne de pui amestecata cu un sos gros de rosii.

S.C. Annabella Fabrica de Conserve Raureni S.R.L, Valcea, produce anual peste 20000 tone de bunatati.

Cel mai cunoscut in lume este tipul de vin Chardonnay sec, un vin amplu si onctuos, cu arome fructate.

Arealul viticol Segarcea are o vechime de 800 ani, insa cea mai infloritoare perioada a existentei sale a reprezentat-o intervalul 1884 - 1947, cand a apartinut casei regale a Romaniei.

Vinul de Dragasani este cel mai bun vin de masa din Romania.

Zona Dragasanilor se inscrie printre cele mai elitiste regiuni viticole din tara si datorita investiilor facuta pentru a face vinuri de top precum cele oferite de Casa de Vinuri Iordache.

Comuna Svinita, Mehedinti, se mai numeste si “taramul smochinelor”.

Gogosarii si castravetii oltenesti in otet sunt doua produse traditionale atestate in judetul Olt alaturi de gemurile, compoturile, zacusca sii sucul de rosii, preparate dupa o reteta traditionala din Giuvarasti.

Vedeta targurilor de produse traditionale din Bucuresti este Floarea Vasile, singurul producator omologat de paine la test.

La Festivalului Raciturilor care s-a desfasurat in localitatea Pestisani, piftia “cu cap de pastrav” a fost supriza festivalului.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev