Vinul Prince Mircea de la Vinarte

Fondata in 1998 de Fabio Albiseti, producator italian din Chianti-Toscana, VINARTE a devenit un nume important in sectorul productiei de vinuri din Romania.

Compania detine trei centre de productie situate in: Samburesti – jud. Olt; Zoresti, Dealu Mare – jud. Buzau; Starmina, Terase Danubiene – jud. Mehedinti.

La Samburesti, jud. Olt, societatea Vinarte detine o suprafaţă totala de 60 de hectare,iar regiunea viticola unde se afla podgoria Castel Bolovanu este una din cele mai vechi si mai frumoase din Romania. La Starmina, Turnu Severin, in jud. Mehedinti, societatea detine un total de 190 de hectare, iar la Zoresti, in podgoria Dealu Mare, jud. Buzau, Vinarte detine un total de 94 de hectare. La crama Zoresti a fost demarat un program de modernizare si restructurare, inclusiv restaurarea pivnitei.

Prince Mircea 2012 a obtinut medalia de aur la Seul, Corea de Sud in cadrul concuruslui international ''KOREA WINE CHALLENGE 2016''. Vinul are denumirea de origine DOC-CMD Mehedinti-Starmina din soiurile: Merlot 90%, Cabernet Sauvignon 10%. Contine 13,00% vol. VINIFICARE: strugurii atent selectionati doar din parcelele cu expunere deosebita sunt recoltati manual in ladite de plastic. Productia este limitata la 40 hl. pentru ca strugurii sa ajunga la maturitate optima. O a doua selectie a strugurilor se face in crama, pe banda de sortare, inainte de zdrobire. Urmeaza desciorchinarea, mustuiala fiind pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata automatizat. Aici are loc prima parte a fermentatiei alcoolice si o maceratie atenta pentru a avea un vin echilibrat, bogat in tanini rotunzi si substanţe colorante. Spre sfarsitul fermentatiei alcoolice, vinul este tras in barrique-uri de stejar frantuzesc unde are loc si fermentatia malolactica, urmata de o perioada de innobilare a vinului prin maturare timp de 15-18 luni. Vinul este imbuteliat si învechit la sticla minim 6 luni in pivnita cramei.

Prince Mircea 2012 - NOTE DE DEGUSTARE: Vizual: limpede, rosu rubiniu intens stralucitor cu reflexii brun roscate. Olfactiv: intens si elegant, arome caracteristice de prune coapte si fructe de padure, vanilie, caramel, ciocolata neagra, condimente dulci. Gustativ: sec, plin, textura densa, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi si post-gust prelung. RECOMANDARI DE SERVIRE: temperatura optima de consum este de 18 grade C. Se poate servi la preparate din carne rosie pregatită la cuptor sau gratar, vanat de talie mijlocie si mare, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate. POTENTIAL DE INVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticla (8-12 ani), in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.

 

CUMPARA ONLINE >>

 


Cautare