Zacusca de vinete damboviteana

Zacusca de vinete din satul Baldana, comuna Tartasesti, Dambovita.

Zacusca de vinete din satul Baldana, comuna Tartasesti, Dambovita.

Produsele Topoloveni si Topoloveana sunt 100% romanesti, 100% naturale, fara zahar adaugat, fara E-uri, fara conservanti, fara gluten.

In ziua de 23 aprilie 2016, la ora 14.00, la targul AGRARIA, are loc conferinta ''Importanta cresterii bivolului - trecut, prezent si viitor.”

De vineri pana duminica producatori, mesteri populari, artizani si colectionari va asteapta in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman la un nou targ marca Piata Taraneasca!

Se rumenesc cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt.

Producatorul specialitatitor ''din gradina Cucoanei'' este Lucia Lupea, inginer horticol si doctor in stiinte cu specializari multiple in domeniul ingineriei genetice.

Daca vrei sa participi la degustari de produse traditionale, sa te relaxezi la Ziua Balmosului Ardelenesc, sa vizitezi expozitia de animale si pasari de ferma, sa cunosti binefacerile mierii, locul tau e la Agra Expo Transilvania!

POIANA FERMECATA este un loc minunat din comuna Bughea de Jos, zona Muscel, judetul Arges, unde se fac delicatesele gemuri si siropuri traditionale.

Povestea produsului Halva Feleacul incepe in 1960, anul in care este realizat acest produs la fabrica de dulciuri de la Cluj–Napoca.

Piata Taraneasca si Mester(Esti)! va invita in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, din 11 pana in 13 martie 2016, la Targul de primavara!

In perioada 1 – 3 aprilie 2016 este organizat “Targ cu mesteri si produse traditionale ”, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, din Bucuresti, Bd. Kiseleff, nr. 3.

Targul national al mierii este un eveniment dedicat tuturor iubitorilor albinei si produselor apicole, organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania.

Macrisul trebuie sa fie foarte tanar, de aceea supa nu este gustoasa decata primavara.

Aproximativ 200 brutari, cofetari si bucatari din toata tara s-au inscris la Concursurile GastroPan.

Targurile de Pasti din Viena va asteapta cu decoratiuni pascale traditionale, oua ornate artistic, delicatese culinare si programe muzicale.

Cecilia Istrate si Ion Istrate de la Fundata sunt prezenti la targurile traditionale cu renumita „Branza de Burduf”.

Asociatia Pomiviticola Hilita, comuna Costulesti, judul Iasi produce printre altele dulceata de nuci verzi.

Carnatul de Mangalita este un produs traditional specific regiunii Maramures.

Piata Taraneasca revine in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman cu un nou targ de vineri pana duminica.

Placinta intinsa se face in foarte multe locuri din judetul Arad, inclusiv in satul Turnu, apartinator orasului Pecica

Intre clasicele mancaruri de post se regasesc retetele bruschete de rosii si bruschete de ciuperci cu usturoi.

Targul “Craciun Taranesc” este organizat de Piata Taraneasca si Mester(Esti) in curtea interioara a Muzeului Taranului Bucuresti.

S.C. Annabella Fabrica de Conserve Raureni S.R.L, Valcea, produce anual peste 20000 tone de bunatati.

Supa de morcovi cu zarzavat este o supa fara ulei.

Se rad dovleceii, se taie si se rumenesc cu putin untdelemn.

Din 27 noiembrie si pana pe 1 decembrie 2015, Targul cu Bunatati s-a mutat la Ploiesti Shopping City, cu minunatiile create de mesteri populari si artisti hand made.

Prima etapa in gatitul ghiveciului este pregatirea zarzavatului.

Prima zi a lunii Decembrie 2015 da startul traditiilor de iarna in Piata Unirii.

Telemaua de Ibanesti a primi confirmarea Protectiei de Origine in spatiul Uniunii Europene.

Din 20 pana in 22 noiembrie sunteti asteptati la o noua editie a Pietei Taranesti si Mester(Esti)!
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev