Ciuperci cu smantana
RETETA: Se aleg de preferinta ciuperci mici, foarte proaspete, albe si cu carnea tare.
RETETA: Se aleg de preferinta ciuperci mici, foarte proaspete, albe si cu carnea tare.
Piata Taraneasca si Mester(Esti)! va astepta la o noua editie din 3 pana in 5 iulie 2015, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman si pe Aleea Samurcas.
Preparatele traditionale ialomitene sunt prezentate anual intr-un concurs organizat „La Casa Tudorii”.
Piata Taraneasca si Mester(Esti)! organizeaza Targul de Sanziene, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, in perioada 19-21 iunie 2015.
Romania are in acest moment 480 de produse traditionale atestate de Ministerul Agriculturii.
Denumirea „carnati de Plescoi” vine de la localitatea Plescoi, Buzau.
Agentii economici din judetul Botosani incearca sa intre pe piata din Romania si din Uniunea Europeana cu produse care in urma cu 25-30 de ani erau la mare cautare.
Piata de produse de manufactura romanesti a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii 5 ani, atat romanii, cat mai ales strainii, devenind din ce în ce mai interesati de produsele autohtone.
Mititeii de la "Carul cu bere" sunt un produs culinar din carne de vita, in stare finita de sapte pana la opt centimetri lungime si de trei centimetri grosime .
Artizanii din Romania vor participa, in perioada 22-24 mai, la Targul Mesterilor Populari din Cluj-Napoca.
Piata pentru produsele traditionale romanesti creste de la un an la altul. Multe produse traditionale romanesti au fost inregistrate la Ministerul Agriculturii si cauta piata de desfacere locala sau nationala.
Conform traditiei populare romanesti, luna aprilie se mai numeste si „Prier”.
SC RUS SRL, produce palinca 100% naturala, si in sticle imbracate in straie populare din Oas.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a anuntat ca a atestat pana in prezent 386 de produse traditionale.
Microberariile sunt fabricile de bere artizanala, care in tari precum Italia, Franta, Cehia sau Spania au ajuns la cateva sute sau chiar mii de unitati.
Piata Taraneasca si Mester(Esti)! va invita in saptamana mare, din 8 pana in 10 aprilie 2015 la Targul de Paste din curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman.
Un exemplu de afacere dezvoltata prin fonduri europene este cofetaria ANIRA.
Romanii consuma de cinci ori mai multe produse autohtone premium in perioada Sarbatorilor Pascale.
Piata Taraneasca si Mester(Esti)! organizeaza din 25 pana in 27 septembrie 2015, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, din sos. Kiseleff nr 3 Targul lui Rapciune.
Aaylex si COCORICO, au fost prezenti la cea mai importanta Expozitie alimentara din Marea Britanie – IFE 2015
In perioada 10 – 16 septembrie 2015, Iulius Parc din Cluj-Napoca, va gazdui Mesteshukar ButiQ, un concept in premiera pentru Romania.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va gazdui „Targul de Florii” in curtea institutiei, in perioada 3 – 5 aprilie 2015, intre orele 9.00-16.00.
Luna septembrie aduce la Polus Center Cluj-Napoca cel mai complex eveniment gastronomic din Romania si Sud-Estul Europei - Campionatul International de Gatit in Aer Liber.
Printre bunele obiceiuri de primavara ale Muzeul Taranului se numara si Targul de Florii, la care are loc, anul acesta, de vineri, 3 aprilie, pana duminica, 5 aprilie, intre orele 10 dimineata si 6 seara.
In perioada 11 – 13 septembrie 2015 va avea loc cel mai vesel festival de bere din Transilvania – Septemberfest.
Piata Taraneasca si Mester(Esti)! va invita in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, la evenimentul ”Targuieli de primavara”.
Piata Taraneasca si Mester(Esti)! organizeaza in plina vacanta “Targ de vara pana-n seara“ in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman din sos. Kiseleff nr.3, de vineri 31 iulie, pana duminica 2 august.
Targul de dulciuri sweet Fest va pregatit cadouri dulci, zeci de sortimente de prajituri, praline si ceaiuri, de la deserturi internationale la prajituri de casa traditionale si miere!
De vineri, pana duminica, va asteptam la Targul de Sfantul Ilie, organizat de Piata Taraneasca la Muzeul National al Taranului Roman, din Bucuresti.
Prepararea casului afumat, se face dupa o reteta traditionala locala la Manastirea Aninoasa, judetul Arges.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev