HALLOWEEN 2013

Halloween-ul este o sarbatoare de origine celtica, care are loc in ziua de 31 octombrie, iar numele de halloween vine de la expresia all hallows’ even, din limba engleză, ceea ce reprezintă numele unei sarbatori crestine numita a tuturor sfintilor ajunul zilei tuturor sfintilor. Denumirea a fost prescurtata in “Hallowe’en” si apoi in Halloween.

Ceea ce este specific sarbatorii de Halloween si cu ceea ce asociem noi tot timpul aceasta sarbatoare este dovleacul cioplit in diverse forme, dar in special in personaje infricosatoare.

Altceva ce este specific acestei sarbatori si ca un obicei, este faptul ca in aceasta noapte copiii se costumeaza in cele mai ciudate si infricosatoare costume, in vrajitori, mumii, schelete, stafii sau alte personaje sinistre si colinda pe la case punand intrebarea “Trick or treat?”, ceea ce s-ar traduce “Pacaleala sau dulciuri?”. Aceasta fraza se interpreteaza ca o amenintare, ca daca nu vor primi dulciuri, atunci persoanei careia i s-a colindat i se va face o farsa.

 


Cautare