Sarbatorile de Crăciun în Statele Unite

Statele Unite ale Americii au multe tradiții și moduri în care oamenii sărbătoresc Crăciunul.

Mâncarea tradițională este curcanul, șunca cu sos de afine, carnatii kolbasz, mâncărurile cu varză, lasagna, etc.

De Crăciun este tipic ca familiile din sud vestul Statelor Unite să își facă propriile tamale.

Lichiorul de oua (Eggnog) este o băutură „tradițională” de Crăciun.

A face case de turtă dulce de mancat de Craciun, este, de asemenea, popular.

Mulți americani, în special creștini, merg la Biserică pentru a sărbători Nasterea lui Isus.

În New England, există magazine numite „Christmas Shops” care vând doar decorațiuni și jucării de Crăciun pe tot parcursul anului!

Oamenilor din America le place să-și decoreze exteriorul caselor cu lumini și uneori chiar cu statui ale lui Mos Craciun, oameni de zăpadă și reni.

Orașele isi împodobesc străzile cu lumini pentru a sărbători Crăciunul. Cele mai faimoase lumini se află la Rockefeller Center din New York, unde există un uriaș Pom de Crăciun cu un patinoar public în fața lui.

Tradiția de a avea un copac pe gazonul Casei Albe a fost începută în 1923 de Calvin Coolidge.

În ziua de Anul Nou în Philadelphia are loc paradă de Ziua Mummerului. Cluburile numite „Asociații de Anul Nou” efectuează spectacole în costume uimitoare.

În sud-vestul SUA, există câteva obiceiuri speciale care includ „luminarias” sau „farolitos”, respectiv saci de hârtie cu lumânari în ele. Sunt aprinse în Ajunul Crăciunului și sunt puse pe marginea potecilor, „luminând calea” Mariei si lui Iosif.

În sudul Louisianei, în Ajunul Crăciunului, familiile din comunitățile mici de-a lungul râului Mississippi aprind focuri pe diguri pentru a-l ajuta pe „Mos Craciun” să găsească drumul către casele copiilor.


 


Cautare