Alimente pentru sanatate
In luna mai, experti din intreaga lume s-au intalnit la Florenta, la o conferinta pentru a lucra la elaborarea unui manifest pe tema "Food for Health".
In luna mai, experti din intreaga lume s-au intalnit la Florenta, la o conferinta pentru a lucra la elaborarea unui manifest pe tema "Food for Health".
Lika este o regiune continentala din Croatia inconjurata de lanturi muntoase unde locuitorii au crescut dintotdeauna oi din rasa „Licka pramenka” in mod traditional stravechi.
La marea expozitie agricola Agroport West Lviv 2018 , care a avut loc in Ucraina, a fost preparata cea mai mare cantitate de terci de cereale doar din produse ecologice certificate.
Denumirea „Cioccolato di Modica” desemneaza doar produsul obtinut prin prelucrarea pastei de cacao amara cu adaos de zahar, pe raza comunei siciliene Modica (provincia Ragusa).
Una dintre cele mai indragite mancaruri traditionale din Germania sunt covrigii bavarezi serviti alaturi de carnatii albi Weisswurst si bere la halba.
Schierker Feuerstein este un lichior traditional german amarui, pe baza de plante, cu un continut de alcool de 35%.
Pentru gradina de legume trebuie sa alegem terenul cel ma insorit si adapostit.
Munchen este faimos si pentru festivalul anual de primavara Springfest - Fruehlingsfest care are loc de peste 50 de ani.
„Soumaintrain” este o branza cu pasta moale si cu crusta spalata, din Franta, pentru obtinerea careia fermentii lactici au un rol predominant si care este produsa doar din lapte integral de vaca.
Papansii de Brasov, se servesc cu smantana.
Guvernul liberal al provinciei Quebec a prezentat recent o plan si un buget marit pentru a incuraja dezvoltarea sectorului alimentar, inclusiv agricultura ecologica.
Festivalurile dedicate narciselor, in luna mai, au devenit o adevarata traditie.
„Medimursko meso z tiblice” IGP. Croatia, este un produs compus din untura si bucati de carne de porc afumate si tratate termic.
Agricultura ecologica este intr-o continua crestere in regiunea Tirol, din Austria.
Macrisul este o leguma din grupa verdeturilor intalnita in flora spontana de la care se consuma frunzele, caracterizate printr-un gust acrisor.
„Cidre Cotentin”/„Cotentin” este un cidru efervescent, nepasteurizat, necarbonatat, obtinut din suc de mere pentru cidru apartinand unor soiuri traditionale specifice.
Perioada cand trebuie facut semanatul sau plantatul si perioada cand trebuie sa se termine recoltatul la legumele din Cultura I si Cultura II.
Schema culturilor dintr-o gradina de 250 mp:
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev