Cura si delicii la Sangeorz-Bai
Sangeorz-Bai este o statiune situata la poalele muntilor Rodnei, judetul Bistrita-Nasaud, cu apreciate ape minerale si delicioase bucate culinara.
Sangeorz-Bai este o statiune situata la poalele muntilor Rodnei, judetul Bistrita-Nasaud, cu apreciate ape minerale si delicioase bucate culinara.
„Bulot de la Baie de Granville” este un gasteropod din specia ‘Buccinum undatum’, celebru pentru prospetime si aroma.
Targului de Toamna „Produs în Bucovina” se tine anual, in parcarea Iulius Mall Suceava.
Carmangeria Rox-Ana are atestate traditional urmatoarele produse din carne: Babic de Buzau; Ghiudem si Carnati Trandafir.
Intr-un studiu realizat in Franta, se arata ca agricultura ecologica poate hrani populatia Europei.
In judetul Iasi, produsele traditionale de carne oferite de Fabrica de Fum au o clientela fidela, pentruca sunt de calitate si la un pret acceptabil.
Cultura de usturoi se face pe un teren insorit.
In ziua de 14 octombrie este sarbatorita Sfanta Parascheva.
"Natia Ciorbei" este un proiect de antropologie vizuala, de redescoperire si revalorizare a ciorbei, element esential al patrimoniului gastronomic romanesc.
Omul spiritual (pneumatikos) cunoaste adancimile si tainele lui Dumnezeu si primeste darurile dragostei.
Calendarul lucrarilor agricole in gradina de langa casa utilizand semnele zodiacului atunci cand Luna trece prin constelatiile de pe cer in perioada 10 - 31 octombrie 2018.
Calatorii care vin la Manastirea Varatec sunt intampinati inca de la intrare cu paine si rugaciune dupa vechea traditie manastireasca.
Luna octombrie este favorabila recoltarii plantelor medicinale de la care se utilizeaza radacinile, rizomii, bulbii si tuberculii.
In centrul Italie, se obtine masline, pe suprafete putin extinse, din care se fabrica uleiul extra – Virgin “Marche” de foarte buna calitate.
In Parcul National, Bucuresti are loc, toamna, in fiecare an “Targului de paine”.
In judetul Arad sunt cunoscute mai multe retete de carnati de casa, care difera doar prin condimentele folosite.
Timp de secole, in satele din Burgos se face un sangerete picant din ceapa, orez, sange, grasime, piper, boia si anason.
Kaufland a inaugurat primul magazin din Romania care este reorganizat dupa o strategie anti-plastic.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev