Mulți aleg stațiunea Muntele Băișorii pentru peisajul superb al zonei si pentru aerul curat.
Diverse persoane când ajung la Muntele Băișorii au o senzație de amețeală, sau „parcă le apasă ceva pe piept” dar nu ține mult și isi dau seama că au de-a face cu aerul tare de munte. Muntele Băișorii este situat la 1400 de metri altitudine, unul dintre locurile unde se respiră cel mai ozonificat aer din lume. Însă este o zonă despre care puțini vorbesc. Stațiunea nu e dezvoltată și nu este exploatată la adevăratul potențial. De-a lungul timpului s-au făcut ceva investiții dar nu majore. Iarna stațiunea este plină de turiști care merg la schi, iar vara de persoane care doresc să petreacă în liniște sfârșitul de săptămână sau poate chiar un concediu.
Staţiunea este situată la obârşia pârâului Gera, pe culmile ce pleacă spre est din vârful Buscat (1676 m), pe teritoriul comunei Băişoara, judetul Cluj. Priveliştea este largă, deschisă spre Câmpia Transilvaniei, Cheile Turzii şi spre zări mai depărtate, în condiţii de vizibilitate bună putându-se admira munţii Maramureşului, Ţibleş, Rodnei, Călimani şi Făgăraş iar uneori şi Carpaţii Păduroşi, Gutâiul, Suhardul, Gurghiul, Munţii Harghita, Ciucaşul. De pe vârfurile din apropierea staţiunii se văd pe cer senin şi Şureanul, Parângul şi Retezatul, iar în condiţii excepţionale, chiar Tatra Înaltă.
În staţiune se ajunge pe un drum modernizat, ce se desprinde din DJ 107M în Băişoara şi urcă 10 km pe valea Ierţa până în satul Muntele Băişorii, apoi încă 8 km până în staţiune. Distanţă intre Cluj-Napoca si staţiune este de 60 km. Se pot practica diverse sporturi şi jocuri, baza rămâne însă pe sporturile montane, pentru practicarea cărora există în zonă vaste posibilităţi, în special pentru drumeţie, schi alpin, schi de tură, ciclism montan, parapantă, în mai mică măsură schi fond, alpinism şi speologie. Balauri, dragoni, dinozauri , personaje de basm, unicorn și prințese, copii le gasesc in parcul de distractie “Muntele Basmelor “ din statiune.