Ecoturism si turism religios in Costesti

In "Muzeul trovantilor" din Costesti, Valcea, se gasesc cateva pietre uriase, cu dimensiuni cuprinse intre 6 si 10 metri.

Oamenii din partea locului le-au numit "pietrele care cresc". Rezervatia Naturala Muzeul Trovantilor a fost infiintata in anul 2005 si este administrata de catre Asociatia Kogayon, o organizatie nonguvernamentala de protective a mediului. Rezervatia este situate in sudul comunei, langa DN 67 Ramnicu Valcea-Tg Jiu si are o suprafata de 1,1 hectare, fiind constituita ca rezervatie geologica.

Trovantii sau concretiunile grezoase sunt cimentari locale in masa nisipurilor ce le contin, iar secretia neunifora a cimentului duce la diferitele forme ale acestora, uneori absolute bizare.

Costesti, a fost declar satul cultural al anului 2016 in Romania. Comuna Costesti se lauda cu Balciul de Sfanta Maria; cu produsele traditionale din Costesti si producatorii locali Mihaela, Gigi, Madalin, Mihai Osiac si Rodica Cracana; cu mesterii populari in icoane pe lemn si portul traditional din Costestii Valcii

In Costesti se practica turismul religios, vizitand Manastirea Arnota (ctitorie si loc de odihna vesnica al Voievodului Matei Basarab) si Manastirea Bistrita datand din 1492, ctitorie a boierilor Craiovesti.

Cazare pensiuni Costesti >>
 

 


Cautare